ISAAC






SISTA DAGEN PÅ DETTA ÅRET

Jaha nu lider detta året mot sitt slut .. Gårdagen blev toppen, god mat och toppen sällskap.
Haft en jobbig natt inatt, knappt kunnat sova inatt, mer eller mindre varit vaken hela natten! Sambon gick upp tio men jag låg kvar ett tag till och lyckades somna om och vakna lite innan elva! Skönt.

Väl uppe så åt vi smörgåstårta till frukost och sen klädde jag mig varmt och tog en långpromenad med Trixie, mötte svärmor en liten bit hemifrån och hon skulle ner till Kvidinge för att lämna tipset, så jag följde med dit, hade man sällskap också! Riktigt skönt väder idag eftersom det är vindstilla och inte så värrst kallt som man trodde, verkligen skönt att komma ut på en runda!

Väl hemma så blev det iväg till Åstorp för att handla på systemet och sen solade jag en snabbis, alla andra tänkte tydligen samma som mig, en jävla massa som skulle sola och efter att jag solat så var där mera kö .. så kan det vara om man är ute i sista sekund ..

Nu blir det lite mat och slänga sig en timme och vila på soffan innan man ska ta en dusch och göra sig i ordning inför kvällens bravader, blir en nykter kväll för min del! Men kommer må bra imorgon som många andra inte kommer att göra! :)

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA.

Puss från mig.


FIRA SAMBON IDAG

Godmiddag allihopa. Var uppe vid tio tiden, lite sovmorgon är aldrig helt fel .. Väl uppe ur sängen så blev det frukost sen ett litet städröj för våran del, efter städningen så blev det en lång skön dusch, så snart blir det att göra sig i ordning så man är klar när syster med familj kommer, folket är bjudet till sex men syster medmera skulle komma lite tidigare ..

Sambon är iväg och hämtar smörgåstårtorna och tårtan och handlar det sista som behövdes .. han körde för ett tag sen så han dyker väl upp snart skulle jag tro ..

så idag ska man ha huset fullt med folk, bara trevligt! :)

blir nog inte så mycket mera uppdaterat för idag eftersom man lär ha att göra, så ni får ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.


ETT JÄVLA BLÅSVÄDER

Jaha ja, nu går denna dagen mot kväll, som alla andra dagar så försvinner en dag på ingenting ..
Som jag tidigare skrivit så var så klart hovslagaren sen denna gången också, kom kvart i tio, blir man glad eller? Trotts att han var sen så gick det ändå ganska snabbt, eftersom man inte rider nu längre och lagt det på hyllan så fick min gosse bli av med skorna, så det var nimnt, samma med en av dom andra hästarna .. Hemma vid tolv tiden igen, då hade man varit iväg par timmar och då hade sambon fixat färdigt i babyrummet och fått upp borden, han kan överraska ibland! :)

Väl hemma så blev det att byta om och sen hjälptes vi båda att få ihopa matstolarna som vi köpte på Ikea igår, eftersom dom ska användas imorgon så är det ju tvunget att få ihopa dom .. kan ju inte ta allt imorgon, har nämligen fullt upp imorgon redan som det är .. ska nämligen städa och fixa här hemma, duka och iväg och hämta smörgåstårtan och sen iväg och hämta glasstårta som sambons farmor gjort, ville ha receptet och sen ville hon göra den till oss, så det blev en sak mindre att tänka på .. Folket kommer sex imorgon, sen är kvällen räddad, iaf när Isaac har anlänt, då river han som vanligt alla mina saker i hyllorna medmera .. det är han verkligen duktig på! Men ändå mosters älskling för det!

Efter att fixat här hemma lite så blev det lite vila på soffan, helt slut i kroppen känns det som om, fattar inte vad det är med mig, verkligen inte på topp, förkylningen är inte ett dugg bättre utan går istället på andra hållet, nässprayet är min bäste vän just nu, hemskt att bli så täppt, särskillt mitt i natten :/

Sambon är iväg hos en jobbepolare och skulle klabba med sin data och mobilen och sen inom sitt jobb och hämta potatis .. för idag blir det lax och potatis är det tänkt, dock inte ett dugg sugen på mat, men måste ha ner lite iaf, för bebisen skull, måste tänka så! Annars ser kvällen väldigt lugn ut för våran del.

Puss från mig.


40 DAGAR KVAR

Idag är det exakt 40 dagar kvar tills vårat underverk är beräknat .. :)
som man längtar .. <3


TORSDAGEN DEN 29 DECEMBER

Godmorgon, uppe tidigt idag. Klockan ringde kvart i åtta, men gick inte upp förän åtta. Trixie har fått vara ute en runda och jag äter nu frukost, sen ska jag klä mig varmt och bege mig iväg i detta skit vädret, ett jävla blåsande och regnande, usch .. ska nämligen till stallet för hovslagaren kommer nio .. hoppas på att han kommer i tid denna gången, antingen är han försenad, eller försovit sig eller så kommer han inte överhuvudtaget. Bara massa klabbande de sista gångerna!

nej nu måste jag bege mig!

Puss från mig.

VECKA 34+1

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå, det kan vara dags att redan nu planera för efter födseln genom att t ex köpa någon amningsbehå och några amningskläder.






MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning.

<3


SAKNAR ATT SITTA PÅ HÄSTRYGGEN


SHOPPING RUNDA MED SAMBON

Ja morgonen började med att man skulle iväg till barnmorskan för undersökning, allt var bara bra och inga konstigheter där inte, känns skönt att gå på täta undersökningar så det inte ska komma fram några konstigheter eller liknande ..

Därefter blev det iväg till Ikea och Väla, eftersom vi skulle ha två matbords stolar till matbordet som jag köpte för par veckor sen, eftersom vi ska ha folk här hemma på fredag så är dom stolarna behövliga då, så nu är dom köpta men inte ihopa satta .. eftersom vi ändå hade ärende på Ikea så blev det även en runda på Väla för att äta och hitta en present till Isaac som fyller år snart .. hittade så klart en finfin skorta till honom, han kommer bli riktigt snygg! Mosters snygging ..

Efter shopping rundan så blev det vila en sväng i soffan sen vidare till stallet för att fixa och mysa lite med min fina gosse, fixade svärmors hästar också, eftersom hon slutar sent idag, så var man snäll och fixade det till henne :)

Väl hemma så hade sambon fixat maten, så det var bara för mig att äta och sen blev det en lång varm dusch! Sen till efterrätt så serverade han oss varma hallon med vaniljglass, mums. Smått mätt nu kan jag ju säga ..

Nu blir det soffläge och tv tittande resten av denna kvällen, imorgon ska man upp tidigt för att hovslagaren kommer nio imorgon bitti, svärmor jobbar så jag har tagit på mig att fixa det.

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.


BEBIS RUMMET







SAMBONS DAG IDAG

Jaha idag fyller sambon år, så blir att ha hit lite folk och fira honom .. Uppe vid nio, sen blev det frukost sen göra sig i ordning och fara iväg till apoteket för att köpa nässpray, min jävla förkylning vill inte ge sig! suck.
Sen efter det blev det Oj för att handla och beställa smörgåstårta tills på fredag när vi också ska fira honom ..

Väntar folk klockan två idag så inte länge tills dom dyker upp .. annars idag har jag inte en aning om vad som händer och sker, återstår och ser helt enkelt.

Puss från mig.

SÖTASTE ISAAC


TRIXIE ÖPPNAR JULKLAPPAR


ISAAC ÖPPNAR JULKLAPPAR


MÅNDAGEN DEN 26 DECEMBER

Igår blev det att vi åkte hem till sambons kusin för förfest dock alkohol fria drycker för min del ..
Sen när alla samlats så blev det 57an för våran del, fick stå lite i kö men inget direkt som man tänkte på .. trodde det skulle vara värre!

Hade en trevlig kväll och var hemma vid tre inatt, så blev sängen direkt, trött och sliten!
Haft sovmorgon idag också, känns skönt! :) dock har man en jävla huvudvärk, ska försöka äta lite frukost och så blir det en panodil och se om skitet försvinner, sen ska jag ge mig på städningen här hemma, lika bra så att det är gjort ..

Puss från mig.

SÖNDAGEN DEN 15 DECEMBER

Tyvärr dålig uppdatering pga att man knappt varit hemma eller haft att göra .. I fredags blev det ullared sen hemma närmare fyra, hittade som sagt massa fast att jag inte behövde ha hem något men nöjd ändå .. Väl hemma så packade man upp sakerna och sen blev det stallet, vid sex tiden kom syster med familj, då blev det tacos och bingolotto och dom stannade över natten och sov här hos oss! Trevlig kväll : )

Lördagen började med att man vaknade tidigt och sen blev det nybakade bullar och en rejäl frukost, mums. Sen kom svärmor vid middagstid och lämnade julklappar och sen vid ett begav vi oss hem till pappa för att fira jul där med min familj, sen vid fem begav vi oss till Sambons familj för att fira med dom .. full rulle med andra ord! Hemma sent igår och man lyckades sova tills halv elva, skönt med sovmorgon kan jag säga .. degat på soffan halva dagen, sen vid halv tre åkte vi till svärföräldrarna för fika och sen stallet och nu har man varit hemma ett tag och tagit en dusch och ska nu göra mig i ordning så blir det mot Ängelholm till sambons kusin, sen får man se vad det blir av denna kvällen!

ha en bra kväll allihopa ..

Puss från mig.

DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Om du inte redan gör det, vore det en god idé att börja på en ny slags motion, så att du regelbundet får rört på dig.


DAGS FÖR EN ULLAREDSRESA IGEN

Godmorgon, har inte blivit många timmars sömn, tydligen behöver inte min kropp det, inte just nu iaf. Eftersom man sover max två timmar i sträck sen vaknar till liv och kan inte somna om, jobbigt om jag får säga mitt .. Ligga där vaken när man har en sovandes sambo bredvid sig! Idag vaknade man strax innan halv fem och kunde inte somna om, så kvart i fem gav jag upp och steg ur sängen, visste ändå att klockan snart skulle ringa ..

Sen var vi hemma sent igår eftersom det blev bio, kollade på breaking dawn och den var riktigt bra som man hört från alla .. helt klart sevärd!

Så nu blir det lite frukost sen blir jag hämtad vid sex tiden, skulle egentligen kört till Klippan, men sambon behöver min bil, så blir hämtad av Alex och Emma istället ..

Denna ullareds resan var direkt inte planerad, utan visste att Emma och dom skulle dit och fick frågan om man ville med, så jag tog den, behöver inget egentligen men bara roligt att hänga med, dock vet jag att jag kommer komma hem med massa saker ändå trotts att man inte behöver något! Vi får väl se hur många tusen man blir fattigare denna gången .. beror ju på hur mycket nytt dom fått in sen sist man var där, dock var man där för drygt två veckor sen! :)

Nej nu lite frukost och sen kommer dom och hämtar mig, men ha det bra alla ..

Puss från mig.

BIO IKVÄLL

Blev att jag målade hallen, dock tog det sin tid att måla listor och skit, värsta av allt är att jag måste måla det en gång till, suck! Så nu ska det torka, så får måla det imorgon en gång till så att det blir bra. Har gjort lite nytta även idag! Känns bra ..

Nu har man bokat in två platser till bio ikväll, jag och sambon ska kolla breaking dawn, hoppas på att den är bra som alla säger :) så det blir att vi äter ute ikväll och sen bio på det, mys! :) min kväll räddad.

Väntar på att Sandra ska höra av sig, ska dit en sväng sen blir det stallet och sen blir det ut och äta och sen Bio .. ja det var denna dagen ! :)

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.

TVÅ DAGAR TILL JULAFTON

Godmorgon allihopa. Nu är det bara två dagar kvar till julafton, dagarna rullar iväg!
Inatt vaknade man vid halv två, ner och kissa och ta nässpray kunde knappt andas, hemskt. Men har ändå överlevt natten trotts dålig sömn, bara att vänja sig vid det, lär nog inte bli bättre!

Uppe vid nio tiden, blev det frukost och sen en lång varm dusch. Nu slöar man framför datan, sambon är hos sin farmor en runda och skulle lämna mjölk och sen skulle han vidare och fixa sin bil, skulle byta något, vet dock inte vad det var för något skit .. inte så jävla insatt i det med bilar! :)

Idag har jag direkt inget planerat, ska iväg till Sandra en runda och hämta saker, annars blir det att fortsätta måla, vet dock inte om jag ska ska köksfönstrena idag eller ska börja på hallen, ja det är frågan vilket man ska börja på .. lika tråkigt båda, men måste göras, passa på när tiden räcker till!

Har en livlig krabat i magen idag, full rulle sen jag vaknade, hade till och med ont när jag stod i duschen som magen spändes, usch. Hoppas på att det inte blir värre än vad det varit eller är ..

Puss från mig.


BACONLINDAD FLÄSKFILE




blir lite extra lyx idag, ska bli väldigt gott ..


RÖJNING ÖVER

Nu har jag röjt undan på ovanvåningen, känns skönt att få det gjort .. Sambon har varit iväg och slängt massa och nu eldar han det som går att elda upp, börjar detta också lika ett hem :) haaha .. Sambon har även varit iväg och köpt färg till hallen som jag ska börja fixa, dock vet jag inte om jag ska påbörja det idag eller när det blir, får se .. blir antagligen så! :)

Har tagit upp fläskfile från frysen och bacon, så idag blir det lite extra gott för våran del, bacon lindad fläskfile och klyftpotatis och vitlökssås, kommer bli smarrigt! :) så det ska tilllagas till middag idag, varit sugen på det par dagar, så idag får vi lyxa till det! :)

Nej nu ska jag ta fram damsugaren och ta en runda här nere, massa skit från att man rensat, sen får man börja ta ett målar ryck! :)

Puss från mig.


ÄNTLIGEN LITE SNÖ

Godmorgon, har sovit jävligt dåligt inatt. vaknade till liv redan strax innan fyra, då var sambon redan uppe och iväg och saltade .. jag gick upp och åt och ett toabesök! Sen blev det sängen igen, dock låg man vaken länge innan man kunde somna igen, drygt!

Uppe vid nio och då var sambon redan hemma, slöa på soffan .. så nu har vi ätit frukost och ska snart iväg med saker som ska slängas, bland annat två stora sopsäckar med kläder som jag inte använder längre ..

Snöar gör det ute, så nu har man lite julkänsla när man ser att marken är vit, underbart, men det får inte komma så mycket mera än vad det redan gjort, blir bara massa slask om det blir tö väder medmera ..

Ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.

FÖRSTORINGEN AV VÅRAT UNDERVERK


ETT BESÖK HOS EMELIE

Blev ändrade planer, först iväg till stallet och sen hem och byta om och sen vidare hem till Emelie för ett besök och hjälpa henne att färga håret! Har gjort mörka slingor till henne, dock fick jag inte se resultatet, så hoppas på att det blev bra! :)

Nu hemma och har ätit lite och fixat förstoringen som man fick hem idag med posten, blev riktigt bra!
Så nu är tavlan på sin plats och upp hängd, blev riktigt bra .. jag är mer än nöjd.
Trodde det att det skulle bli bra att förstora så mycket, men jag hade tur att det blev bra!

Kommer komma upp bild ..

Puss från mig.


NU HAR SAMBON ATT LÄSA

nu har sambon att läsa när han gör sina behov .. haha!
helt klart måste jag också kika i dom! ;) dock inte på dass ..




SEG JÄVLA DAG

Trotts att man varit uppe tidigt så har denna dagen gått fort, haft illamående och en jävla huvudvärk idag. Alltså en dålig dag idag, varit allmänt hängig! Blev att man sovit par timmar för man trodde att man kunde sova bort skitet, men har inte gett sig än, typiskt. Så nu hade jag tänkt mig att bege mig mot stallet och fodra sen hem och förbereda maten innan sambon kommer hem från jobb ..

Känns som denna kvällen blir väldigt lugn för min del!

Puss från mig.

LUNCH TAJM

Nu dags för mig att äta lite lunch, får bli köttbullemackor idag .. mumsigt!


PRESENT FRÅN EMELIE


KÄRLEKSMUMS

Kan ju säga att kärleksmumsen blev verkligen lyckade igår, mumsiga ..


TISDAGEN DEN 20 DECEMBER

Godmorgon, dock har man varit uppe par timmar redan .. Uppe strax innan sju, blev det upp och slänga i
sig en risi frutti sen iväg till stallet för att fixa och släppa ut och sen tog jag och mockade och fixade när man ändå var där och var pigg, så är det överstökat också! Dock kändes det lite i magen så får se hur länge man kan hålla på att mocka medmera, ändå lite tunga lyft när man håller på! Inget bra egentligen ..

Så nu är man hemma igen, det snöar smått ute dock snöblandat regn, kunde bara varit snö och skippat regnet så hade det varit bättre, eftersom det blir så blött och eländigt! Får se vad det blir av det, men jag tror inte att det kommer komma massa snö idag som lägger sig som dom lovat, men vi får se ..

Idag är det sambons sista jobbedag tills den nionde januari, skönt att ha honom lite hemma! :)

nu ska jag slöa lite i soffan ..

Puss från mig.

HAFT BÄSTASTE EMELIE PÅ BESÖK

Ja nu har denna måndagen snart försvunnit .. dock fått mycket gjort!
Blev att jag bakade kärleksmums eftersom Emelie skulle komma på besök och sambon har tjatat om det, så det blev baktajm för min del!

Sen blev det att Emelie kom på besök, fika och massa snack! :) fick även en present av henne, så klart till bebisen, en body, byxor och strumpor .. så fint så! :)

Efter hon varit här så blev det stallet för att fixa stallet och ta in hästarna, blev även att fixa till min skitiga gosse som älskar att rulla sig i lera och skit .. dock vet jag att han kommer att rulla sig direkt när han kommer ut imorgon, men sånt man får ta.

Hovslagaren skulle komma imorgon, men ringde nyss och avbokade för att hans son blivit sjuk, så fick boka ny tid tills nästa vecka istället, på torsdag. så hoppas på att han kommer då iaf.

Nu har man tagit en dusch och ska slänga sig i soffan och hålla kväll ..

Puss från mig.

SMETEN KLAR



nu är smeten gjort och är inne i ugnen, ska den bara bli klar och sen på med glasyren och kokos, sen är den redo för att ätas, blir lite extra gott till mig och Emelie på fikan .. :)


RASTLÖS MEN ÄNDÅ INTE?

Ja jag är seg men ändå rastlös, har städat nedanvåningen nu och känns skönt när det är gjort. Ovanvåningen får vänta .. orkar inte ta allt på en gång! Ellinor ringde mitt i städandet och ville ut och gå en runda med hundarna, typiskt att man har annat planerat idag, men finns så klart flera tillfällen till det, Emelie ska ju komma på besök, dock vet jag inte exakt när, vet bara att vi ska ses iaf. Eftersom hon jobbar natt denna veckan så sover hon garanterat än och jag vill inte skicka eller ringa till henne fall i fall hon sover, bättre hon hör av sig isf .. :)

Funderar på om man skulle slänga sig på soffan bara, eller kanske baka kärleksmums? ja det är en bra fråga .. Det här med vila vila och åter vila är inget för mig, som läkarna sagt till mig att jag ska, för rastlös nämligen!

nej får se vad jag tar och gör, blir nog att baka kärleksmums, som sambon har önskat par dagar nu!

Puss från mig.

DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Försök se tingen med nya ögon i dag. Du kan säkert lösa uppgifterna på det vanliga sättet, men varför inte förnya dig lite?


50 DAGAR KVAR

Nu är det 50 dagar kvar tills vårat underverk är beräknat, som man längtar!
<3


UPPE TIDIGT SOM VANLIGT

Ja man vaknar när sambon ska iväg och jobba, men låg kvar ändå ett tag och nu är man uppe och vaken.
Ska få i mig lite frukost sen blir det iväg och sola en runda och sen blir det att sätta igång att städa nedanvåningen, dags igen nämligen .. fan det ända man gör känns det som om! usch.

Annars idag är det tänkt att jag ska ha Emelie på fika besök, sen får man se vad som händer ..

Puss från mig.

IVÄG OCH FIRA TILDA

Nu iväg för att fira Tilda, ska inom och köpa ett gratulations kort för det missade jag när jag köpte presenten .. Ska snart bege oss, ska bli trevligt att träffa släkten, ett tag sen nu! Bäst av allt är att man får träffa Isaac <3

Hörs kanske senare ikväll ..

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


NYA LEKSAKER UPPSKATTAS ALLTID








DAGS ATT TÄNDA LJUS NUMMER FYRA


FJÄRDE ADVENT

Godmorgon allihopa .. gårdagen blev verkligen lyckad, god mat och härligt sällskap .. vi hade riktigt roligt kan jag säga, blev julbord på aurora båten, kom ifrån båten vid tio tiden sen gick dom flesta vidare till Harrys för att forstätta där, hemma strax efter ett och var dö trött kan jag säga, men hade verkligen jätte trevligt!

Vaknade strax innan nio men låg och drog mig lite men nu är man uppe och ska få i sig frukost .. Ska få i mig lite frukost och sen ska jag se om man kan ta ett litet ryck bland mina kläder, skulle ha gjort det igår men då kom en hemsk illamående så jag fick lägga mig och försöka sova bort skitet!

Sambon mår som han förtjänar idag, men ändå uppe och pigg, idag blir det iväg på kalas för Tilda klockan två ska vi vara där, full rulle denna helgen! Men då har man något att göra iaf! :)

Sen är det bara två jobbe dagar kvar för sambon sen är han långledig tills den 9 januari, underbart att ha lite ledigt tillsammans ..

nej nu skriker magen efter mat!

Puss från mig.


DAGENS OUTFIT


JÄVLA ILLAMÅENDE

När jag väl fick i mig frukost, så började illamåendet komma, så illa att jag fick lägga mig och försöka sova bort skitet, det var denna dagen som jag skulle fixa här hemma lite, får skjuta fram det tills man hinner helt enkelt ..

Nu har man tagit en dusch och ska göra sig i ordning inför julbordet, ska iväg vid fem tiden .. Känner mig lite bättre nu, så jag hoppas på att det håller hela kvällen så man slipper det skitet! :S

Så nu säger jag ha en bra lördagskväll allihopa.

Puss från mig.

NY FRISSERAD <3


MOSTERS SNYGGING


DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Även om du är oenig med andra om, hur sakerna görs, betyder det inte, att du behöver ta upp allt för diskussion.


NYA STORA TOMTEN


LÖRDAGEN DEN 17 DECEMBER

Godmorgon, lördag idag och man har som vanligt att göra. Ska få i mig lite frukost sen ska det rensas i min garderop och in med nya kläder medmera, sen lite annat små fix som ska fixas .. När allt här hemma är klart kommer jag vara jävligt glad, eller snarare överlycklig när allt är på sin plats med mera!

Annars idag ska jag till stallet och sen klockan fem ska vi iväg till sambons chef och samlas innan vi ska bege oss iväg till helsingborg för julbord på Aurora båten .. får väl se om det är något!

Nej nu dags för lite frukost för min del ..

Puss från mig.

LÅNG SHOPPING RUNDA

Ja nu var man hemma igen, dock var man hemma från shopping rundan vid halv fyra. Sen följde bror med mig hem och lastade av bilen med allt man handlat eftersom det inte är så bra att jag bär på tunga saker, så var han snäll som ställde upp, sen så fick han se hur fint vi fått här hemma efter allt vi gjort och köpt medmera .. finfint tyckte han! :) fick en hel det shoppat idag, lite julkläder och sen lite julsaker och mat medmera, så jag är nöjd med rundan! Även den sista julklappen som man höll på att glömma .. Så nu är allt fix och färdigt!

Fick med mig en jätte fin stor tomte också, som jag blev helt förtjust i, så den fick följa med mig hem, hur fin som hellst, kommer bild sen ..

Efter jag lämnat bror så blev det stallet och nu hemma, ikväll blir det Bio med sambon, mys! :)

Puss från mig.



DAGENS OUTFIT


JULHANDLA DET SISTA

Godmorgon allihopa .. pigg och vaken är man som vanligt, men illamående nu på morgonen är inget vidare kan jag ju säga, vill egentligen bara krypa ner under täcket igen och sova bort skitet, men vet att jag ändå inte kan somna och då ligger man ändå bra där och glor, så man är uppe och ska göra sig i ordning nu och sen bege sig iväg och hälsa på pappa en runda, var ett tag sen nu, sen ska jag och bror iväg och julshoppas det sista, blir en runda på familia och sen in och handla mat på City Gross, sen ska bror komma hit och kolla hur rummet blev! :) nyfiken nämligen!

nej nu måste jag bege mig iväg.

Puss från mig.


DET MESTA PÅ PLATS

Ja nu har man fått det mesta klart på bebis rummet, många timmar och dagar som man hållt på med det, fyfan men äntligen är det mesta på plats, bara borden på väggen och lite små fixs som ska göras .. Svärfar och sambon ska fixa upp borden, när vet jag inte. Hoppas på snarast, vill ha det färdigt helt så man kan slippa tänka på att det inte är klart!

Sen ska alla kläder och prylar på sin plats i skåp och byrå, tänkte börja på det nu innan sambon kom hem från jobbet, sen blir det stallet en runda och sen fixa mat. Ja man har fullt upp alltid .. Men ikväll är soffan min bästa vän, helt slut lär jag garanterat vara! Men soffläge ikväll kommer jag verkligen vara värd! :)

nej nu ska jag ta ett sista ryck innan det är bra för idag!

Puss från mig.


NÄSTAN FÄRDIGT




i tavelramen ska det första ultraljudsbilden upp.
väntar bara på att få det hemsickat




ÄNTLIGEN FÅTT UPP LITE




DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Det finns ingen grund till att vara snål, när det handlar om att glädja andra, för du kan vara säker på, att det kommer i retur.


TRIXIE HÅLLER MIG SÄLLSKAP


TORSDAGEN DEN 15 DECEMBER

Godmorgon, uppe som vanligt tidigt. Ställer alltid klockan på åtta för man inte ska sova bort hela dagen, men ändå vaknar man mellan sex och sju när sambo ska kliva upp, sen försöker man somna om men idag lyckades jag inte med det, så lika bra att kliva ur det varma goa täcket ..

Frukosten är nere och Trixie äter för fullt så nu hade jag tänkt mecka ihop ikea möbler som vi köpte igår. lika bra att få det gjort, så man kan få i ordning på sakerna! :) Sen får man se vad som sker resten av denna dagen .. får se hur lång tid det tar att få ihopa möblerna först och främst, kan ta sin tid nämligen!

På med musiken och sen sätter jag igång.

Puss från mig.


VILKEN BESVIKELSE

Blev som sagt Ikea med sambon efter att han slutat jobba, blev att äta julbord först sen shoppade vi massa som vi skulle ha hem .. Maten var ren besvikelse kan jag säga, sämsta julbordet man varit på .. men man vet inte hur det är förän man provat själv! Så nu är det gjort och ska inte göra om det iaf! Ingen höjdare alls!

Fick iaf med mig massa hem och har på börjat att få ihopa byrån och bara få ihopa lådorna men har ingen mera ork i kroppen så det får vara tills imorgon .. Tänkte hålla kväll och slänga mig på soffan bredvid sambon nu.

Godkväll allihopa ..

Puss från mig.


REGN REGN ÅTER REGN

Bara regnar varje dag, nu tycker jag att snön ska komma istället så man får lite julkänsla .. känns långt ifrån att det är december månad och att det är julafton om lite mer än en vecka!

Snart ska jag bege mig iväg till stallet för att fixa och dona lite, titta till min fina gosse en sväng innan vi ska bege oss iväg för shoppingrunda och sen julbord på Ikea .. blir säkert gott! :)

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.


VECKA 32


DAGENS OUTFIT


ILLAMÅENDE

Nu har min illamående kommit igen, har dock tagit mig igenom städandet nu och det känns skönt.
Hade tänkt ta en lång varm dusch snart vi ska ju iväg i eftermiddag när sambon ska iväg så lika bra att ha det gjort nu så slipper man stressa massa sen när vi väl ska iväg ..

Efter duschen så ska jag försöka få i mig något att äta, vet inte exakt när vi ska äta ikväll, ska nämligen äta julbord på ikea med sambon, om vi ska äta först och sen shoppa eller tvärtom, får se helt enkelt. Blir isåfall första julmaten för i år som vi ska äta, ska bli gott! :) Hoppas på att där inte är så mycket folk så man slipper trängas massa! Jag hoppas verkligen att illamåendet försvinner tills dess också, hade inte varit något vidare direkt ..

nej nu får det bli en dusch!

Puss från mig.

DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Det skadar inte din sak, om du utvisar lite större samarbetsvilja gentemot dina kolleger, än du gjort under veckan.


LITE SOM SKA INHANDLAS PÅ IKEA




häng inte upp er på färgerna för dom har vi inte bestämmt oss för vilka färger vi ska ha på lådorna eller på den längst ner om vilken färg, får se vilka färger vi väljer ..


ONSDAGEN DEN 14 DECEMBER

Onsdag idag redan, helgen närmar sig med stormsteg, dagarna går undan som bara den. Fast att jag bara gå hemma och inte jobbar så försvinner en dag på ingenting! I helgen har vi fullt upp, lördag blir det Julbord på aurora båten med sambos jobb, sen på söndag blir det kalas för Tilda, så man kan ju inte säga att man inte har något att göra denna helgen eller måste sysselsätta sig med något speciellt ..

Uppe som vanligt idag, både jag och Trixie har fått i oss frukost och hon har fått komma ut. Så nu slöar jag bara ett tag och sen ska jag på städningen här hemma, rummet är nästan färdigt, jag avklarade det värsta igår, Känns skönt. Målningen över, gardinstång och gardiner uppe, sängen uppe, billy bokhyllan uppe, mattan fratagen och blommor och lampa framme i fönstret, här går det undan när jag väl är i farten, dock ska vi iväg till Ikea och inhandla mera, ett stort rum måste fyllas upp med tomma utrymme, så jag och sambon ska till Ikea efter han slutat jobba och inhandla lite mera. Eller lite och lite, ganska mycket. Jag har lite funderingar kring vad vi mera ska köpa, men får se vad sambon också tycker, han får väl också vara med på ett hörn kanske! :) Sen sist men inte minst ska Nalle Puh borden upp på väggen också, sen är det hela klart, ska bli skönt när allt är på plats!

Nej nu blir det att ta tag i städningen här hemma. En jävla röra sen igår efter att man fart runt med saker överallt! Lika bra att får det gjort idag så man slipper det på par dagar sen .. :)

Puss från mig.

VECKA 32

 

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.


MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.

SPJÄL SÄNGEN UPPE






MIN FINA GOSSE


FORTSÄTTER MED RUMMET

Ja sista av det vita färgen har jag avklarat, sen ringde dom från Colorama att borden till väggen var kommen, så bara för mig att ge mig iväg och hämta den, sen iväg och fixa en gardinstång och lite annat smått.
Skönt när allt kommer vara fixat, men sen samtidigt väldigt roligt att fixa och dona själv hur man vill ha det! :)

Väl hemma så blev det lite mat för min del, hemma lagade hamburgare med bröd, riktigt gott. Så nu ska jag byta om och sen fortsätta att fixa och dona med rummet .. Ett jävla tråkväder, men ändå passande att fixa här inne då när det ändå blåser och regnar bara, ska bli värsta ovädret närmare kvällen, trist.
Man är glad över att få vara inne i detta skit vädret.

Puss från mig.

BORDEN HÄMTAD

Nu är borden hämtad och ska bara upp på väggen också, sen ska detta nog se väligt bra ut! :)


BESÖKSREKORD

VEM ÄR NI, jag är nyfiken, ni kan väl slänga in en kommentar vilka ni är som läser och följer min blogg? :)
hade varit tacksam ..


SISTA MÅLNINGEN

Godmorgon, frukosten nere och Trixie har fått vara ute, så nu ska jag påbörja sista målningen som är vit färg, riktigt pill jobb kan jag ju säga, sen har man lite mera pill jobb att göra, all maskeringstejp ska bort medmera, sen är rummet redo att få upp alla nya möbler och saker som är inhandlade, det är de man är mest nyfiken på att få upp så man ser hur det verkligen kommer bli. Även gardiner och gardinstång måste upp och sen lampor medmera, lite smått och gott är kvar att fixa, jag och sambon får åka på en shopping runda snart att inhandla det sista som vi måste ha ..

igår kom även julkorten, jag blev riktigt nöjd även detta året. Så dom ska jag fixa med ikväll, så man kan skicka iväg till alla som ska ha, typ tjugo tal som man ska skicka till, så är det när man har stor skläkt.

nej nu ska jag sätta igång här hemma.

Puss från mig.

SÄNGEN KALLAR TIDIGT IDAG

Ja idag har man verkligen haft att göra, helt slut i kroppen just nu ..
Sen jag kom hem idag efter barnmorskan så har man varit full i gång med att måla andra gången av den gråa och sen har man på börjat allt pill jobb med det som ska vara vitt som tex alla listor och karmar och sist men inte minst dörren och fönstret som också ska vara vit, vilket jobb det är att måla det trodde verkligen inte jag.

Sen när sambon kom hem så har han fått ihopa billybok hyllan med glas dörrar där inne, så den är uppe ur kartongen nu ..

imorgon ska man upp i tid och fortsätta att måla och fixa. Vill bara ha det klart så man slipper detta slitet.
Tacka gudarna för att man inte är målare det hade jag inte pallat, usch.

Ikväll kallar sängen tidigt för min del, helt slut. Så detta är sista inlägget för idag.
Godnatt allihopa.

Puss från mig.

ALLT VAR BRA MED BEBISEN

Nu är man hemma igen efter att man fart och haft sig par timmar ..
Blev ett besök hos barnmorskan för att kolla så allt var bra med bebisen och mina provor låg bra.

Sen efter det blev det till Colorama för att köpa mera färg och sen beställa en bord till bebis rummet, fick bli en nalle puh, så söt. Så det kommer bli fint. Efter det blev det att fara runt efter gardinstång medmera, men ingen affär hade det eller så var det stängt i gardinaffären så typiskt. Så får köra in till Klippan i veckan igen och fixa det. Sen innan man körde hem så blev det att köra och handla lite. Mat behövs alltid, och sen iväg och handla en present på Nova till Tilda, eftersom hon fyller år till helgen så ska vi dit på kalas. Klockan är inte så mycket än, men ändå har jag lyckats få massa gjort. Känns verkligen bra att få lite undan.

Nu hade jag tänkt byta om sen Måla rummet för andra gången och hoppas på att det ska räcka sen, sen är det bara de vita listorna och fönsterkarmen kvar som ska fixas och sen upp  med alla möbler, hoppas på att vara klar med allt innan denna veckan är slut, förhoppningsvis skulle borden komma imorgon .. Så det får man hoppas ..

Nej nu ska jag sätta igång här hemma .. hörs senare.

Puss från mig.

PAKET TILL TILDA

Tilda fyller ju år på söndag så vi är dit bjudna, så idag har man varit iväg och fixat paket till henne .. Så hoppas på att hon blir nöjd! :)

Gulligt omslag på paketet .. :)


DAGENS OUTFIT


NY VECKA

Godmorgon allihopa. Måndag morgon och man är uppe tidigt, lika bra att komma upp på morgonen så man får något gjort.

Ska få i mig lite frukost sen göra mig i ordning för sen blir det besöh hos barnmorskan för ett besök, lite provor  medmera, kolla så allt är som det ska och att bebisen mår bra och allt det där. Går på tättare koll nu eftersom det varit som det varit med sammandragningarna .. Tycker själv att bebisen kan stanna ett tag till i magen, iallafall tills januari, för såhär tidigt vill jag inte att den lilla ska komma ut.

Sen efter besöket blir det iväg och handla mera färg så man kan måla det en gång till, sen fixa en snygg bord också, vet ej om dom har sånt i klippan eller man ska behöva fara iväg till helsingborg för det, tråkigt isåfall .. Får hoppas på att dom har i klippan .. ska även fixa en gardinstång medmera, så man kan få upp dom nya gardinerna sen när rummet är färdigt. Känner på mig att detta kommer bli finfint när allt är väl färdigt.

Nej nu lite frukost och sen göra sig i ordning.

Puss från mig.

GRILLEN


GRILLEN STARTAD

Nu har man varit hos svärföräldrarna par timmar, blev en fika sen blev det stallet som gällde och nu är vi hemma igen, sambon har startat grillen, hade nämligen kött i frysen kvar att grilla, så han tänkte att vi kunde fixa och äta det idag, så det får bli grillat ikväll, blir säkert gott .. Såhär i december månad. Sjuka ideer han har för sig, menmen bara att hänga med.

Efter maten är fixad så ska jag ta en lång varm dusch, känner mig frösen som fan. Saknar badkar sjukt mycket att kunna krypa ner där och bara ligga och njuta .. Hade inte varit helt fel just nu. Sen står det söndagsmys på schemat! :) Skönt att man haft en sambo som varit ledig hela helgen! :)

Godkväll allihopa.

Puss från mig.

BEBIS RUMMET PÅ BÖRJAT

Nu så är rummet tömt på allt skit och annat som bara blivit inslängt där och alla nya möbler med kartonger bort flyttade på ovanvåningern så länge, tills målningen och borden kommit upp på väggen ..
Första målningen är nu avklarad, vi hade tänkt att en målning hade räckt men måste måla det två gånger, så nu får första målningen torka så ska jag iväg och köpa mera färg imorgon så man kan måla det en gång till, sen ska alla listor målas vita medmera, sånt slit till sist .. allt tar sin tid, men jag blir inte rastlös iaf. Känns som att jag har alltid att göra, för det har man verkligen! Nu eldar älsklingen upp alla kartonger och skit från matbordet som jag köpte i fredags, så vi blir av med det också!

Jag hade tänkt bege mig iväg mot oasis för att sola en snabb sväng sen i eftermiddag blir det stallet, skulle behöva tvätta min bil också, ska fråga sambon snällt om han vill göra det till mig, kanske det går annars får jag göra det själv.

Nej nu ska jag bege mig iväg igen.

Puss från mig.

TREDJE ADVENT

Godmorgon allihopa .. hade svårt för att somna igår kväll, så inte många timmars sömn inatt, var även uppe strax efter fyra för ett toabesök, jobbigt att behöva gå upp mitt inatten. Bara att vänja mig.

Jag är uppe och Trixie ute och sambon är på gång upp nu, ska äta frukost sen ska det påbörjas att fixas i barnrummet, så får vi se hur mycket vi hinner idag! :) Hoppas på väldigt långt. Vill bara bli färdigt nämligen!

Nej nu får det bli lite frukost ..

Puss från mig.

NY BLOGG DESIGN UPPE

Nu är den nya designen uppe och jag blev riktigt nöjd .. :)

tjoho ..


NU HÅLLER JAG KVÄLL

Nu har man fått mycket gjort här hemma, tvättat två maskiner med tvätt, städat, fått i hopa nya matbordet. Fixat upp nya gardiner i hallen och sen fixat stallet och fodrat .. en lång dag med massa saker gjorda, jag är verkligen nöjd .. Imorgon ska sambon på börja rummet till bebisen, måla medmera. Längtar tills allt är färdigt med rummet så man får se hur bra det kommer att bli .. när alla nya möbler och saker komma upp där! :)

Nu är sambon och hämtar hämte mat och jag hade tänkt slänga mig snabbt i duschen innan han kommer hem .. Sen blir det lördagsmys.

Godkväll allihopa.

Puss från mig.

RENT OCH FINT HÄR HEMMA IGEN

Ja nu är man klar med städröjet, sambon ligger fortfarande på soffan och sover fast att jag väsnat och haft mig så lyckas han sova hårt ändå, jag själv hade inte klarat av att sova när någon väsnas och dammsugaren låter som den gör, han måste vara riktigt trött ..

Så nu ska jag sätta igång med dom nya gardinerna som ska upp i hallen, strykas och läggas upp för dom var för långa, fan jag har alltid att göra, mitt eget fel dock. Efter att jag fixat gardinerna så blir det stallet en sväng ..

Ikväll blir det väldigt lugnt för min del, sambon vill äta bakfylle mat, innebär Pizza. så det blir garanterat filmmys och äta pizza ikväll, får se vad man är sugen på senare.

Puss från mig.

NYA MATBORDET PÅ PLATS


LÖRDAGEN DEN 10 DECEMBER

Godmiddag kan man väl säga, full rulle som vanligt sen igår. Blev Väla och Ikea och som vanligt fick man med sig massa hem, bland annat nytt matbord som blev jävligt bra där det står nu. Riktigt nöjd, dock köpte jag bara sex stolar till, men ska köpa två till, så man har mera plats när man ska ha folk medmera ..

Fick ihopa bordet igår och idag fick jag upp stolarna så nu är allt på sin plats och uppe där det ska stå, jävligt fint blev det .. riktigt nöjd! :)

Inflyttningsfesten igår var helt okej, det tråkiga är att man själv får vara nykter medans alla andra är fulla och jävliga .. men hade ändå trevligt, som tur var så var Ellinor med och hon körde också så det gjorde saken lite bättre! :)

Har satt igång en maskin med tvätt, så snart hade jag tänkt börjat städa och röja undan .. Lika bra att få det gjort!

Puss från mig.







FREDAGEN DEN 9 DECEMBER

Godmorgon, även idag är man uppe tidigt. Uppe strax efter sju .. så man har hunnit med att få i sig frukost och göra sig i ordning, ska snart bege mig iväg och hämta bror och sen ska vi till Ikea och äta frukost och sen blir det en shopping runda för våran del, blir först och främst Ikea och Väla så får vi se var mer det bär av ..

Annars idag blir det stallet en liten sväng sen hem och duscha och göra sig i ordning inför inflyttningsfesten ikväll som vi ska på, hem till Mattias. Som tur är ska Ellinor med och hon ska heller inte dricka så jag är inte ensam om att vara där nykter! Så hoppas på att man får en trevlig kväll ..

Vi hörs kanske senare ..

Puss från mig.

SAFFRANSKAKA

Fick ett bakryck efter att man lagat mat och ätit, så jag ställde mig och gjorde en saffranskaka, och nu är den klar och man har smakat av så att den blev bra, för det är första gången man har bakat en sådan, fyfan så god den blev, så den ska man verkligen göra flera gånger! Ett måste .. :)


NY BLOGG DESIGN PÅ GÅNG

Snart kommer det komma upp en ny design, min gamla börjar bli tråkig, verkligen dags för ny. Kommer förmodligen bli klar imorgon .. hääärligt! :)

HEMMA IGEN

Nu har man varit iväg par timmar, blev en långpromenad hem till Johans farmor och farfar, tog typ tre kvart att gå dit, och sen åt man där och snacka lite och sen gick Elfi med mig halva vägen hem, skönt med lite sällskap, tog en liten omväg inne i Kvidinge, så blev längre runda hemåt, men verkligen skönt att komma ut och röra på sig och när solen väl var framme .. Så nu har man fått par timmar att gå, har tagit upp mat från frysen, så blir att göra något med falukorv idag, har inte bestämmt mig för vad exakt det blir .. Johan slutar vid fyra, så hade tänkt att fixa stallet innan dess och sen fixa maten tills han kommer hem, sen får man se vad vi hittar på resten av dagen/kvällen .. vet inte alls vad Johan är så sugen på att göra!

Blev en bild på Trixie med sitt nya täcke hon fått, eftersom hon är så frösen av sig, så blev det att man köpte ett nytt täcke, det gamla var så slitet nu sen förra vintern .. Hon blev så fin! Kommer komma upp bild på henne.

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


LÅNGPROMENAD MED TRIXIE

Nu har man segat lite och sen tagit en lång skön dusch, skönt att ta sin lilla lugna ro på morgonen, underbart att inte ha någon tid att passa!

Hade tänkt göra mig i ordning och sen klä mig ordentligt och sen gå en lång runda hem till Johans farmor och farfar, jag behöver ut och röra på mig och Trixie behöver sin motion också, så det passar bra med en långrunda nu på förmiddagen ..

sen efter vi varit där så blir det att traska hem och köra ner till stallet för att fixa och dona lite, sen har vi direkt inte mera planerat för denna dagen, får se vad som sker ikväll!

Puss från mig.

TORSDAGEN DEN 8 DECEMBER

Godmorgon, igår hade man fullt upp, först hade man en man som kom hit och fixade vattnat sen efter det så blev det att åka iväg på kalas hos Johans farmor och farfar, sen kom bror och hälsade på en runda, sen när sambon slutat så blev det ugglebadet för ljuskväll för våran del, ett bra tag sen vi var iväg och babdede där så det var riktigt mysigt att komma iväg ..

Uppe tidigt även idag, bebis är inte så glad för sovmorgon, sprallar och sparkar och har sig, så det var bara för mig att kliva upp och fått i mig lite frukost och nu snart hade jag tänkt ta en dusch så man kanske piggnar till lite .. dagen har vi inget planerat, tar dagen som den dyker upp idag!

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


VECKA 31


VECKA 31

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.



MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

ONSDAGEN DEN 7 DECEMBER

Jaha, onsdag idag och halva veckan har gått. Sambon var uppe sex som vanligt, jag vaknade och kunde inte somna om, så där låg man vaken ett tag innan man gick upp. Har börjat må illa på morgonen nu igen, ganska jobbigt kan jag ju säga, så det fick bli soffan när man kom ur sängen, har nyss fått i mig lite frukost, fick bli lite hallon fil för min del, suget är inte vad det vill vara idag.

Sen har ett vatten rör gått sönder här hemma så vi har just nu inget vatten, men om drygt en timme skulle en komma och fixa det, så man kan få vatten igen. Alltid något som ska klabba!

Sen idag har man direkt inget planerat, får se vad som händer och sker, solen skiner och fint väder, men vinden är kall.

Puss från mig.

OVÄNTAT BESÖK

Har som sagt planerat länge att jag skulle träffa Ellinor en dag, men inte blivit av. Sen så hörde hon av idag och ville komma på fika, passande att båda kunde för en gångs skull! :) typ två år sen vi såg, jävligt länge sen så det är verkligen på tiden att vi ses, så ska Trixie också få träffa hennes vovve .. se hur dom reagerar att träffas, inga problem för Trixies sida, eftersom hon går ihop med alla ..

Så det blir fika stund med massa snack och lussekatter, mums. Ska verkligen bli skoj att träffas ..

Vi hörs senare.

Puss från mig.


DAGENS OUTFIT


FÅTT LITE GJORT

Jaha nu har man fått en del gjort, känns skönt. Har röjt i ena rummet där uppe och sen lyckats få ihopa en hel svart sopsäck som skulle eldas upp, så det har man också fått gjort. Har en maskin med sängkläder igång och efter att man var klar så luktade man bara eld rök, så det blev raka vägen in i duschen för min del, fy vad man luktar illa när man får eldlukt oå sig, usch.

Har även hunnit med att få i mig lite att äta, och tagit upp mat tills sambon kommer hem.

Tänkte vila lite nu, känns direkt i magen när jag gjort något eller varit lite mer aktiv, så nu känner jag att jag behöver vila en stund, senare blir det att åka till stallet och fodra och fixa.

Puss från mig.

TISDAGEN DEN 6 DECEMBER

Godmorgon, sovit halv dåligt inatt. Blåst som fan och poolen utanför sovrums fönstret har hållt på att skrämma mig, fick också upp och kissa en gång inatt, så nu har man börjat att behöva gå upp mitt i natten för att kissa, vanligt när man är gravid så inte slipper jag det skitet!

Vaknade när sambon gick upp men sen somnade jag om, jag sover som bäst under morgon timmarna, nätterna är bara jobbiga .. Har varit frysgrader inatt, så han har varit och saltat nu på morgonen. Spännande att det redan ska frysa på medmera, så länge det håller sig på få frysgrader så är jag nöjd!

Idag har jag direkt inget planerat, ska ta ett ryck på ovanvåningen och fixa lite, har lite som ska röjas där, eller ganska mycket som sagt, har två rum däruppe som vi inte använder, så vi ska upp med saker där som står i barnrummet nu, eftersom det ska fixas och målas i helgen så måste jag hinna röja undan det tills dess!

Sen får man se vad som sker resten av dagen, svärmor skulle iväg på möte ikväll så jag ska fixa hästarna sen får man se vad resten av kvällen har att erbjuda ..

Puss från mig.

NU ÄR MITT HEM FINT IGEN

Nu har man tagit ett litet städröj här hemma, segt att göra det men man är nöjd efteråt och njuter av hur rent och fint det blev efteråt, tänk om det hade kunnat hålla sig lite längre än vad det gör? Men man ska vara glad över det lilla ..

Sambon har slutat och nu inväntar jag bara honom, sen ska vi iväg ock köpa färg till barnrummet, får se vad vi bestämmer oss för, har lite funderingar ändå .. ska ju vara någon som både flicka och pojke kan ha, så får se vad det blir av det hela.

Sen efter det så blir det stallet för lite mys med min gosse, sen förmodligen efter det blir det att laga mat och sen hålla mys kväll med sambon, det är min kväll de .. mys mys mys! ;)

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.

ÅRETS FÖRSTA SNÖ ÄR KOMMEN

Dock fick den inte ligga kvar, eftersom det är så blött i marken så smällte den bort, suger kan jag säga, hellre lite snö än detta regnet som kommit, usch! Var som sagt i hbg när det började snöa som bara den, det första min läkare sa när jag kom in så var det 'har du sett att det snöar ute' haha.

Det tråkiga var att jag fick sitta i tre kvart och vänta innan det var min tur, hade tid halv tolv men kvart över tolv fick man komma in, sjukt lång tid att bara vänta! Dom hade tydligen fullt upp, inget att göra åt. När det väl var min tur blev man överlycklig att få det gjort och få beskedet att allt var bra förutom att det var en halv cm förändring på livmodertappen, men inget man kan göra åt. Har fått alla mina sprutor för att förhindra bebisen att komma nu, men när den kommer det vet man aldrig, kan komma inatt eller om par veckor, vi får se när den lille vill titta ut .. jag själv tycker att den kan minst vänta tills efter nyår! Känner att det är förtidigt än!

Har nyss fått i mig två clementier så nu hade jag tänkt att röja undan och ta ett litet städryck. Lika bra att få det gjort annars går man bara och retar sig att man inte gjort det! sen ska jag förbereda maten tills sambon kommer hem. Så lite har man att stå i med fast att man bara går hemma! Tycker att man får dagarna att gå ändå fast att man inte jobbar. Tiden rinner iväg!

Puss från mig.


SJUKHUSBESÖK

Jaha nu var man redo för att bege sig iväg, ska först inom frisören och köpa nytt silver schampoo och balsam, sen vidare till hbg på sjukhuset för ett besök och ultraljud, så hoppas jag på att allt är som det ska och inga konstigheter med den lilla eller med mig och sammandragningarna ..

smått nervös men det får gå ändå .. har inget direkt val! Vi hörs senare.

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


MÅNDAGEN DEN 5 DECEMBER

Godmorgon allihopa, har dock redan varit vaken och uppe drygt en timme. Sambon var uppe vid sex och då låg jag kvar och försökte sova vidare men gick inte så jag gick också upp och fått i mig frukost och nu sitter man och inväntar julkalendern, har hört att den ska vara bra men har inte sett det så får väl ge det en chans och se om det är så bra som alla säger ..

Efter att man kollat det så får det bli en lång varm dusch och sen sega lite i soffan innan det är dags att bege sig iväg mot helsingborgs sjukhus för undersökning och ultraljud, får verkligen hoppas på att allt är som det ska och inget nytt eller det gamla har försvunnit hel, ni får hålla tummarna för mig!

Puss från mig.

ÅRETS JULKORT


Framsidan


Baksidan


HAR EN EXTRA MYSIG TRIXIE IDAG





smått kramgo trixie är idag ..


KÄRLEK <3


ANDRA ADVENT

Jaha, då var det söndag idag och redan andra advent, var tar tiden vägen? Idag hade vi sovmorgon tills tio, sen blev det frukost i lugn och ro .. sen tog vi ett städröj i köket så man hittar vad man vill ha! Skönt när man kan hjälpas åt, lättare på något vis! :)

Sen har jag även fixat och beställt julkort som man själv designat, ska nog bli bra .. dyrare än vanliga julkort men det kan det vara värt .. kommer bild sen när jag väl får hem dom!

Nu ligger vi bara och slöar i soffan, ska snart ner till svärföräldrarna och fika sen ska jag fixa till min fina gosse också ..

Puss från mig.


MINA LUSSEKATTER


FÄRDIG BAKAT

Nu har man äntligen bakat klart .. nu är dom ut komna från ugnen och nu väntar jag bara på att dom ska svalna så man kan få provsmaka om dom blev bra, det hoppas jag verkligen på att dom blev! :)
Blev stora lussekatter, trodde inte att dom skulle bli så jätte som dom blev, jag klagar inte .. haha.

Har en sovande sambo i soffan som är bakis idag, eftergårdagens festande med jobbet, låter han sova ett tag till, ska försöka få med honom till stallet för att fodra, hästarna är redan inne. Mari var snäll som tog in dom eftersom jag var mitt uppe i bakandet ..

Kvällen ser väldigt lugn ut änså länge, får se vad sambon är sugen på att göra.

Puss från mig.

LÖRDAGEN DEN 3 DECEMBER

Godmiddag får man väl säga, natten har varit dryg, vaken par timmar eftersom bebisen varit livlig och allt annat än velat vara stilla i magen, jobbigt att bara ligga vaken och vakna av att få ont i magen, inget vidare kan jag ju säga, uppe vid tio tiden och åt en rejäl frukost ..

Blev att slå in julklappar och sen har man satt upp lite saker som man inhadlat, blev finfint. Efter att man var klar med det så blev det att jag börja på att baka lussekatter, så nu står degen på sin första jäsning, drygt att det ska stå på jäsning medmera, men sånt man får ta när man bakar! Tar sin lilla tid att baka vissa saker.

Så det ska bakas färdigt sen blir det stallet och fixa och ta in hästarna, svärmor skulle iväg till Falsterbo på julmarknad och sen uppvisning så jag ska fixa hästarna idag. Ett jävla väder idag för dom stackarna att vara ute i så dom får komma in lite tidigare, kallt och blåsigt och ett jävla regnande! Jag verkligen hatar detta vädret!

nu ska jag fortsätta med lussekattsdegen ..

Puss från mig.


ÄLSKADE TRIXIE MED SIN NYA TOMTELUVA


MUMS



dagens lunch, riktigt gott.


FREDAGEN DEN 2 DECEMBER

Jaha denna dagen har gått undan, dock fullt upp hela dagen, så jag är helt slut i kroppen och huvudet ..
Dagen började med att man inte kunde sova, så skickade iväg ett sms till bror om han var vaken och det var han inte, men han vaknade av att jag skickade, snäll syster han har ju! haha. Vi pratade nämligen om att åkta till ullared igår när vi var på Väla, så vi tog och drog dit idag när man ändå hade tid och inte hade något planerat.

Ingen kö in eller ut, dock lite mera folk inne än vanligt vis, men man överlevde det också, kom ut med en fullpackad kundvagn och antal tusen fattigare, men har fått massa med mig hem, så ska vara nöjd .. Tyvärr så orkar jag inte lägga upp massa på dagens inköp eller gårdagens iheller, så ni får stå ut denna gången att jag inte gör det ..

Hemma strax efter fyra, sen blev det iväg till stallet för att fixa och fodra, och sen hemåt för att hålla alla andra sällskap som var här, sambon hade förfest innan dom skulle iväg med jobb för avslutnings fest för betplockningen. Sen iväg för att lämna dom och sen vidare för att lämna min brors mobil som han glömde i min bil .. Väl hemma så plockade man upp lite saker, men har inte plockat upp allt, orken tog slut, så får fixa det imorgon!

Så nu har man tittat på Idol och slöat i soffan, ska iväg och hämta dom inatt någongång så hinner kanske sova lite innan dom vill hem, vet ingen tid jag ska hämta än iheller utan dom skulle ringa, segt.

nu säger jag godkväll allihopa ..

Puss från mig.

HEMMA FRÅN FRISSAN

Jaha det blev en ljusare färg i håret så man kan väl vara lite nöjd, en färgning till sen ska jag nog få den färgen som jag vill ha, att vara svarthårig till att få det ljust är inte det lättaste, tar sin tid kan jag säga! Har lagt upp en dagens outfit så ni får se resultatet där ..

Nu hemma igen, så nu inväntar jag sambon, så ska vi åka in till Väla en sväng för lite shopping. Får se vad man kan hitta för något .. dock kan jag tänka mig att det är fullt med folk, kan hoppas på det bästa att där knappt är någon, fast sån tur vet jag att jag inte har!

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Du kan ha svårt att komma på, hur du skall agera gentemot någon. Det viktigaste är emellertid bara, att du finns där.


TORSDAGEN DEN 1 DECEMBER

Idag hade sambon sovmorgon, så tänkte sova tills vi vaknade men ändå gick han upp tidigare än mig, när han väl åkte till jobb vid nio, så gjorde jag mig i ordning för att bege mig iväg till jobb för att hälsa på och lämna sjukskrivningspapper, stannade kvar där och fikade och snacka massa och sen iväg till försäkringskassan för att lämna ett papper där. När det var gjort så blev det iväg och handla lite som behövdes hem och sen iväg och sola en sväng och sen innan man begav sig hemåt så blev det att tvätta bilen, behövdes verkligen. Fan som den såg ut. Men kan ju säga att jag höll på att frysa ihjäl när jag väl gjorde det, kallt och blåser som fan idag. Usch inget ute väder idag direkt. Har fått en del gjort redan idag och det känns ändå bra! Ringde även frissan idag fick snabbt tid, redan idag så ska vara där klockan två för att lägga i nya blonda slingor. Känner att det är dags för det igen, så man kan få som man vill med håret .. dock tråkiga pengar att lägga på det, men så länge resultatet blir bra så blir jag nog också nöjd.

Hade tänkt att fixa något att äta sen vila en liten stund innan jag ska vara hos frissan, känner mig ganska slut redan, som tur är så bara sitter man ändå hos frissan, så det ska jag nog kunna fixa. Så nu får ni hålla tummarna för bra resultat efter besöket hos frissan! :)

Puss från mig.

RSS 2.0