LUSSEBULLAR & GLÖGG

Jaha snart har man fått denna dagen också att rinna iväg, nöjd med dagen iaf, det är nog huvudsaken ..
Sambon är på väg hem så jag är glad över det, så ikväll står det mys på schemat! Glögg & Lussekatter och massa massa mys, kvällen är räddad .. har redan tänt massa värmeljus medmera så det blir lite extra mysigt!

Imorgon får man upp tidigt för att man har en del att fixa, iväg till jobb för att lämna sjukskrivningspapper och även inom försäkringskassan för att även lämna papper där, sen ska det mesta vara fixat innan bebis ska komma, fan så mycket saker man ska tänka på, man lär sig alltid något nytt. Ska så klart stanna och fika på jobb för att hälsa på alla mina underbara kollegor när jag ändå är där och ska lämna papper .. sen ska man även iväg för att handla hem lite som behövs, sen får man se vad dagen har att erbjuda!



NICKELBACK - TRYING NOT TO LOVE YOU


NICKELBACK - LULLABY


NICKELBACKS NYA ALBUM

Har laddat hem nickelbacks nya album, fan så bra låtarna är ..




VECKA 30


DAGENS OUTFIT


HAFT BÄSTASTE MARI PÅ BESÖK

Precis när jag var klar med städandet så dök Mari upp på besök, hon hade bakat lussekatter så hon lämnade även två påsar till oss, kan ju säga att det uppskattades verkligen .. var ju tvungen att provsmaka direkt, riktigt goda! 

Efter att hon varit här så blev det stallet för min del, massa mys med min fina gosse, hade som vanligt rullat sig i värsta leran så man hade att göra, det tråkiga är att man vet att han kommer att rulla sig i skiten direkt ..

Så nu har jag kommit hem igen, blev snack med svärfar också som alltid, har tänt upp massa mysig ljus och beslysning här hemma och hade tänkt påbörja maten, dock blir det bara mat till mig själv eftersom sambon slutar lite senare, han visste inte riktigt när han slutade .. får se vad jag ska laga, har inte bestämt mig än! alltid lika jobbigt att hitta på något som man är sugen på!

Ikväll blir det soffläge och mys, även Bonde söker fru .. kvällen är räddad!

Puss från mig.


SNART STÄDNINGEN ÖVER

Har tagit ett städröj här hemma, röjt undan lite överallt och plockat undan lite samt plockat fram lite mera julsaker, nu har jag bara dammsugning och tvätta golven kvar, små öm i magen just nu, därför jag tog en liten paus nu och tänkte uppdatera här till er .. efter att jag fixat det sista här hemma så blir det ner till stallet till min fina gosse för lite extra mys, ett par dagar sen jag träffade honom sist, så helt klart saknar jag honom! sen får det även bli en promenad med Trixie, så hon får göra av med lite energi också ..

Klockan går jävligt segt idag känner jag, men den tickar iaf på ..

Nej nu göra det sista rycket för idag, resten får jag ta tag i då och då! orkar inte ta allt på en gång just nu när jag mår som jag gör ..

Puss från mig.

VECKA 30

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.



MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.


ONSDAGEN DEN 30 NOVEMBER

Igår blev en lugn kväll, jag och sambon bara slöa på soffan som jag blivit tillsagd att göra .. lika bra att ta det lugnt och försiktigt så inget händer med magen eller att bebisen ska sätta igång igen, nej det kan jag vara utan, hoppas bara på att detta håller sig nu, för den smärtan vill jag inte känna eller vara med om igen, dock vet jag att jag får känna på smärta när det är dags att föda, men en annan sak, för jag har direkt inget val i det läget ..

Hade tänkt kliva upp vid sju idag så man inte sov bort hela dagen, men illamående när jag vaknade så jag klav inte ur sängen förän nio ändå, mår illa än men har fått i mig frukost så hoppas på att det ska gå över snart .. slöar lite framför datan just nu! Sen hade jag tänkt ta ett 'litet' städryck lite försiktigt, fast att sambon kommer döda mig när han väl kommer hem, för jag vet att jag inte får anstränga mig eller liknande på par dagar framåt, men klarar heller inte av bara att ligga. Lite försiktigt ska jag röja undan.

Annars idag är det inget planerat, ska ner till stallet en runda senare och hälsa på min fina gosse, svärföräldrarna har varit snälla och tagit hand om honom när jag varit inlagd, verkligen snäll av dom. Lika så med Trixie! Ibland dyker saker upp som man inte planerat, men jag hoppas själv på att få må bra och slippa denna skiten ..

vi hörs under dagen.

Puss från mig.


DAGENS OUTFIT


SJUKHUSBESÖK

Jaha som ni förstår så har här varit väldigt dåligt uppdaterat, pga det har hänt lite saker .. mådde som sagt inte helt hundra torsdag och sen blev det värre i fredags, jobbade hela fredagen trotts att man mådde dåligt och hade en hemsk smärta från magen, trodde att det skulle släppa, men det gjorde det inte! Blev smått orolig och funderade över var det kunde varit, blev att man ringde sjukhuset för rådgivning och dom ville ha in mig på förlossningen, så dit åkte man och det blev massa undersökningar och skit, slutade med att dom fick fram att jag hade hemska sammandragningar och smärta från ryggen blev bara värre ..

Blev som sagt inlagd och gått igenom ett rent helvete under dom dagarna som varit, massa undersökningar och behandlingar medmera, fick komma hem igår kväll som tur var, jävligt skönt kan jag säga .. borta bra men hemma bäst! Orkar inte skriva ner allt som hänt dom sista fyra dagarna på sjukhuset men bebisen är stoppad att komma ut så det hoppas jag på att det blir så också, tio veckor för tidigt är ingen hit kan jag ju säga!

Fått sova i min egna säng inatt så man har fått sova bra, dock vaknat par gånger, nog bara för jag varit ganska spänd att det ska komma tillbaka igen, men ändå länge känns det bra, dock öm och känslig men bättre än tidigare! Uppe strax innan nio, blev det en dusch och sen blev det frukost sen iväg för att lämna papper till försäkringskassan och sen vidare till Johans Farmor och Farfar för att äta middag och besöka dom .. Efter det besöket så blev det inom Mari för att ta en fika med dom och nu har vi kommit hem. Har landat i soffan skönt kan jag säga ..

kvällen ser väldigt lugn ut.

Puss från mig.


TORSDAGEN DEN 24 NOVEMBER

Jaha inatt har man sovit hemskt dåligt, knappt sovit något alls, riktigt jobbigt att bara ligga där och kolla klockan i mellan åt och sen vända och vrida sig! usch. Inget vidare kan jag ju säga .. Uppe vid sex som vanligt när jag börjar morgonpasset, uppe knappt tio minuter så börjar värsta illamåendet, tänkte att jag gav det ett försök att jobba, så jag hoppades på att det skulle försvinna under dagen, väl på jobb blev det bara värre och värre klarade morgon rundan utan att spy, men när man väl ätit frukost och typ en kvart efter så blev det att man spydde, fyfan vad man mådde! Helt sjukt. Blev att man vilade på soffan ett tag och försökte jobba vidare, gick bra tills illamåendet kom tillbaka igen, men jag gav inte upp dagen på jobb ändå, jag fortsatte att jobba eftermiddagen också, inte för att mådde bättre men gick åt rätt håll efter ett tag!

Jobbade tills kvart i fyra sen blev det hemåt för att byta om och hämta Trixie och sen vidare till stallet för att mysa lite och fodra, så nu har man kommit hem igen, tänkta att få undan lite tvätt och tömma diskmaskinen och vika ihopa den tvätten som är tvättad, sen lär det bli en lång varm dusch sen håller jag kväll och inte gör ett skit resten av denna dagen!

Ska kolla gårdagen bonde söker fru avsnittet som man missade igår pga man jobbade kvällen, riktigt nyfiken har man varit på vem som ska välja vem ..

Puss från mig.

KVÄLLSPASSET AVKLARAT

Jaha då var man hemma och kvällspasset har gått kanon, en bra kväll har man haft. Lyxa till det med att äta årets första lussekatter på jobbets fika paus innan kvällen var slut, himla gott kan jag ju säga. Mums.

Nu blir det lite tv tittande sen kallar sängen, ska nämligen upp tidigt för ett morgon pass. Börjar 7 imorgon, sen slutar man kvart i fyra, långt pass ..

Godkväll allihopa ..

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


VECKA 29

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.



VECKA 29


MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

NU ÄR HEMMET JULPYNTAT

Nu är vårat hem julpyntat och fint .. frysgraderna är välkommna och 'lite' snö också för den delen så man kan känna av lite julkänsla! För det gör jag verkligen inte nu!

Har fått upp nya julgardiner och det mesta pyntet och jultomtarna är uppe, har lite kvar som ska upp som jag inte vet var jag vill ha, får ta det sen när jag vet! :) inte hela världen .. men det mesta är klart och det känns bra att ha det gjort!

Så nu hade jag tänkt ta en dusch sen göra mig i ordning inför jobb ..

Puss från mig.

NYA JULGARDINERNA UPPE



finfina .. nu har man fått upp julgardiner och julpyntat här hemma, skönt när det väl är gjort, men känner ingen julkänsla alls, nog mest för det inte är någon snö ute ..

dom nya gardinerna blev riktigt bra uppe ..
jag blev nöjd :)


SKÖNT MED SOVMORGON

Godmorgon får man väl säga, har sovit jävligt bra inatt. Känns skönt att få sova ut lite. Så det passade utmärkt för min del att ha ett kvällspass idag .. Så man fick sin sovmorgon! Vaknade strax efter nio, men låg kvar i sängen och drog mig lite, skönt att bara ligga kvar och vakna till liv i lugn och ro!

Trixie har fått komma ut och jag har fått i mig lite frukost så nu sitter man i soffan och slö surfar lite, måste kolla läget här och var, det är standard! :)

Börjar jobba 14oo idag, så har lite tid nu innan det är dags för mig att bege mig iväg för ett kvällspass.
Ska ner till stallet och fixa lite och mysa och sen blir det att leta upp julsakerna och julpyntet tills helgen närmar sig, för då ska det julpyntas och alla julsakerna ska plockas fram .. annars har jag direkt inget planerat innan det är jobbedags för min del! Det är smått segt att jobba kvällen eftersom hela dagen försvinner så snabbt innan man ska iväg men sen andra sidan så är det jävligt skönt med sovmorgon! För idag är jag inte trött utan verkligen utvilad! :)

nej nu får jag sätta igång här hemma så jag får lite gjort.

Puss från mig.



KVÄLLSMYS

Nu har man bäddat ner sig i soffan med varm oboy och ska kolla värsta pojkvänsakademien ..
ganska sjukt program egentligen, man blir så förbannad när man ser hur pojkvänner behandlar sina flickvänner egentligen, men ändå ska man titta på det .. det får rädda min kväll!

Puss från mig.



ISAAC NANNIG


GODKVÄLL ALLIHOPA

Jaha nu har man fått denna dagen att gå undan, jobbet idag har gått bra. Inga direkta konstigheter, det har varit som vanligt, dock larm som man inte väntat sig komma när det kom, sånt man får ta!

Slutade jobba 15.45. då blev det raka vägen hem för att byta om och hämta Trixie sen iväg till stallet för att ta en runda med mina fyrbenta, var smått velig om jag skulle eller inte, har inte mått riktigt hundra, seg och sammandragningar, usch ja. Kommer så opassande just nu känner jag .. Inget vidare alls. Blev en runda med djuren och glada och nöjda blev dom efter rundan lika så jag, skönt att komma ut när man väl är ute och får komma ut, mys. sen blev det lite extra mys i stallet och sen hemåt vid sju tiden, så nu har jag hunnit med att fixa mat och äta och tagit en dusch ..

Sambon jobbar än, så får se när han dyker upp, antagligen lite senare eftersom han varit långledig nu hela helgen och även igår, så blir det säkert sent idag, jag får mysa ner mig i soffan med varm oboy och hoppas på att han snart kommer hem! :)

Det var allt för mig ;) godkväll allihopa.

Puss från mig.

TISDAGEN DEN 22 NOVEMBER

Godmorgon mina kära läsare! Har lyckats sova ganska bra inatt, hade bara en sprallig krabat i magen precis när jag la mig, sen när det blev stilla i magen så lyckades man somna ganska fort ..

Uppe lite efter sex som vanligt, börjar halv åtta idag, så jag ska snart bege mig iväg till jobb för att ta mig igenom denna dagen också, kan ju hoppas på att man har en lugn dag framför sig! :)

ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.

MÅNDAGEN DEN 21 NOVEMBER

Ja lite smått dålig uppdatering här dom sista dagarna, tyvärr .. Jobbat hela helgen och den sista på väldigt länge för min del, det kändes lite bättre att ta sig igenom den då, gick snabbt om inget annat!

Igår blev det att man jobba tills kvart i fyra sen blev det stallet direkt för att ta en runda med mina fyrbenta, sen blev det söndagsmys med sambon med hämte mat och mys. Bra avslut på en jobbehelg.

Sen idag började man veckan med en ledig dag tillsammans med sambon, han körde och handla mat och sen körde jag och fixade mina vinterdäck, ett jävla farande för min del. Tvättade först bilen i Åstorp, sen inom till han som skulle fixa mina däck, och han hade tyvärr inga fälgar till min bil hemma, bara däck. Så blev att jag körde vidare till Vulk för att kolla där, visade sig att dom hade fälgar där till mig så man köpte dom och sen vidare till Åstorp för att lämna dom där så han kunde sätta på däcken medmera, beställde däckbyte på fredag eftermiddag, så då ska bettan vara redo för vintern .. dock blev man lite fattigare, kostar att ligga på topp.

Efter att man fart rundor blev det stallet och fixa och dona, sen hem och fixa sig medmera, sen iväg till sambons farmor och farfar på eftermiddagsfika, så nu har vi landat här hemma igen, sambon fixade maten idag, så vi har fått i oss lite mat nu också, blev en lugn och skön kväll kan jag säga, smått seg är man ..

Så godkväll allihopa.

Puss från mig.


LÖRDAGEN DEN 19 NOVEMBER

Jaha nu har man påbörjat sin jobbehelg, jobbat första passet för idag, har som sagt kvällen kvar att ta sig igenom, sovit som en stock inatt, så det har varit skönt att få sova ordentligt! Vaknade tidigare än klockan ringde så man halv sov den sista halvtimmen innan det var dags att kliva upp, men helt klart hade jag hellre legat kvar bredvid sambon än att åka iväg och jobba .. men ibland måste man, jag får tänka på att det är sista helgen på väldigt länge som jag tar mig igenom nu! Så jag ska nog klara av det också!

Jobbar som sagt delad tur idag, så andra passet börjar 15.45. så hade tänkt vila och göra något att äta sen stallet en sväng innan det är dags att bege sig iväg igen!

Annars har jag inget direkt att berätta för er.

Ha en bra lördag allihopa.

Puss från mig.

EN LITEN POWERNAP

Ja nu har man lyckats vila lite, kändes verkligen skönt, illamåendet är borta, men den där jävla huvudvärken vill inte riktigt försvinna .. så nu hade jag tänkt ta på mig stallkläderna och bege mig mot stallet för en runda på hästryggen med mina två fyrbenta älsklingar, ser kallt ut men behöver komma ut och få lite frisk luft, så jag pälsar på mig bra med kläder så kanske man slipper frysa massa!

Ahh blir så irriterad, min jobbehelg denna helgen och så är sambon ledig, blir man glad eller? FAN så irriterande!

nej nu måste jag kila.

Puss från mig.

INGEN VANLIG DAG IDAG

utan idag är det Trixies 5 års dag, HURRA HURRA HURRA till min älskling!




VECKA 28

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.



28+1


BESÖK HOS MVC

Jaha idag är min enda lediga dag på hela veckan, då hade man tid på MVC för glucostest, alltså ett sockertest.. skulle vara fastande när jag kom dit, så illamåendet smög sig på väldigt fort, hemskt att dricka det skitet och sen vänta två timmar innan provet kunde tas, ville bara hem och bädda ner mig!

Allt gick bra på MVC, dock dåligt blodvärde så ska börja äta järntabletter, så efter besöket på MVC så blev det ett besök på apoteket för att hämta tabletterna och sen inom bageriet för att köpa med nya frallor till frukost, har lyckats få i mig docm trotts att man mår som man gör, hade massa att göra idag egentligen. Men får hoppa över det och krypa ner under täcket ett tag istället och hoppas på illamåendet och huvudvärken snart släpper, sen i eftermiddag blir det stallet till min fina gosse ..

Fick även tid till andra ultraljudet som ska göras den 16/12, verkligen spännande att se vårat underverk, men längtar verkligen tills hxn kommer ut! :) LYCKA säger jag bara ..

nej nu blir det att vila ..

puss från mig.

DAGENS OUTFIT


TORSDAGEN DEN 17 NOVEMBER

Jaha igår skulle man egentligen uppdaterat men det blev tyvärr inte så .. hinner inte med allt :) Jobbet igår var segt eftersom man började 7 och slutade med att man hade APT möte från 14-16 .. men kom inte där ifrån förän kvart över fyra, lång dag helt enkelt .. Väl hemma så blev det att byta om och sen fara iväg till stallet för att fodra och mysa lite med min gosse och sen hemåt för att ta den där efterlängtade duschen, sen kom även sambon hem sen blev det att vi ställde oss och lagade mat, resten av kvällen blev det glöggmys och en lugn kväll i soffan, seg som man var ..

Hade ställt klockan på sju idag, men orkade inte upp då så flög ur sängen halv åtta, sen har man bara sprungit här fram och tillbaka, men ändå hunnit med vad man skulle och sitter nu här och uppdaterar lite till er, eftersom man inte hann med det igår kväll .. ska snart borsta gaddarna sen bege mig iväg på sista föreläsningen för denna gången, 08.30-12, sen är det jobb fram tills halv fyra som gäller! Så lite kortare dag idag!

Nej nu måste jag klicka ner, ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.

UNDERBART MED BRA BESKED

jaa mera kan jag inte säga! :) hoppas hoppas ..

;)


TISDAGEN DEN 15 NOVEMBER

Ingen sovmorgon idag inte, blev väckt av sotaren vid 7, dock gick sambon upp då men jag låg kvar i sängen och gick upp efter åtta, nu är kläderna på och fått i mig lite frukost, vi ska snart bege oss iväg till ekeby för ett ärende, hoppas på att vi får ett posetivt besked! bara att hålla tummarna.

Efter det blir det inom affären för att handla hem lite behövligheter och sen jobbar man kvällen idag, börjar 14.oo. hinner väl hem en runda innan man ska fara iväg igen.

vi hörs senare.

Puss från mig.

Elena - Before I Sleep


MÅNDAGEN DEN 14 NOVEMBER

Måndag och ny vecka, denna dagen har gått undan .. Dagen började med att man knappt kom ur sängen, så jäkla seg om mornarna för tillfället, vill bara ligga kvar och njuta av min varma go säng! Men icke, sambon fick ligga kvar och jag fick kliva upp. Kollade om det var fröset ute men det var det inte, slapp man skrapa rutorna, underbart .. när man väl kom till jobb så fick man reda på att man började kvart över sju och inte sju, bra början på dagen, var redan på jobb kvart i sju eftersom man trodde man började sju, men fick gå en kvart tidigare så det var skönt. Slutade halv fyra istället för kvart i .. så  man kom hem lite fortare och kom iväg till stallet och hann upp på hästryggen innan det blev mörkt. Hatar verkligen detta tråkiga mörka, usch. Låt det gå fort tills våren!

Idag var min gosse lika fin och snäll, jag blir förvånad efter varje gång han sköter sig! :) Väl hemma från stallet så blev det att byta om och sen iväg mot åstorp för att slänga sig i solariet en sväng, dunder skönt när man var små frösen efter rundan på hästryggen! Väl hemma blev det att få i sig lite mat sen en lång härlig dusch och nu har man landat i soffan och hade tänkt hålla kväll .. Ingen klocka som ringer tidigt  imorgon, ska iväg till Ekeby imorgon bitti, men det är inte förän klockan tio vi ska vara där, så kan sova lite längre än sex iaf! :) så lite sovmorgon får man iaf ..

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.

VECKA 27+4


MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 4 fulla dagar (v27+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 86 dagar kvar till beräknad förlossning.

FIRAT FARSDAG

Jaha nu var det söndag kväll och helgen snart över, måndag imorgon och ny lång vecka har man framför sig! en hel del som ska göras denna veckan och man jobbar 6 av 7, så ni kan tänka er själva att man lär vara slut i huvudet nästa söndag, låt veckan gå fort tack! 

Varit hos sambons farmor och farfar och firat fars dag och efter det blev det hem för att byta om sen iväg till stallet för att fodra och mysa lite, så nu har man landat här hemma igen .. lär bli en lugn kväll, redan trött så man hade egentligen kunnat gå och lägga sig, men klockan är inte så värst mycket, så ska ta fram lite gott och sen slå igång någon film .. lite söndagsmys ikväll helt enkelt. Får vara ett bra avslut på denna helgen! 

ha en bra söndagskväll allihopa.

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


FARS DAG IDAG

Jaha idag är det som sagt fars dag, ska inte fira pappa idag eftersom vi alla träffades förra helgen, min syster yster har också en bit att köra, så nästa riktiga stora träff blir på Julafton har vi planerat in, då kommer lite släkt från blekinge också, kommer bli en mysig julafton känner jag, full rulle om inget annat!

Så istället blir det att fira farsdag hemma hos sambons farmor och farfar där vi ska samlas och fika. Att fira farsdag tycker jag egentligen är inget speciellt, men men .. Ska vara där vid tre tiden så där blir det att vara i eftermiddagen, sen efter det blir det hem och byta om och bege sig iväg till stallet till min gosse, lite mys och fodring, hoppar över ridningen idag eftersom det hinner bli mörkt när man kommer ner till stallet .. så det får räcka med lite mys idag! Han blir nog lika nöjd över det.

Har hunnit med lite här hemma, städat undan lite, tömma diskmaskinen och dammsugat, vikt ihopa tvätt och tvättat en ny maskin och nu hänger sambon upp det, något kan han ofra sig att göra iaf!

Snart blir det att göra sig i ordning, har bara lyckats ta på mig myskläderna och håret står åt alla håll och kanter! ;)

Puss från mig.




SÖNDAGEN DEN 13 NOVEMBER

Då var snart denna helgen försvunnen, alltid går mina lediga dagar lit extra fort ..
Idag blev det en lång skön sovmorgon, vaknade till liv vid nio, men kände att jag inte ville kliva upp då, så jag somnade om och vaknade igen närmare tio, så nu är man vaken och uppe, sambon lika så, fast att han kom hem fyra inatt, egentligen behöver han mera sömn enligt mig, men han själv kunde inte sova längre .. upp till honom helt enkelt!

Så nu hade jag tänkt äta lite frukost sen blir det att tömma diskmasinen och in med nytt sen ta en runda med dammsugaren också .. lika bra att få det gjort. Efter det hade jag tänkt ta på mig varma och goa kläder och bege mig ut på en långrunda med Trixie ..

Vi hörs senare ..

Puss från mig.

EN TRÖTT TRIXIE


KVÄLL IGEN

Jaha har fått en del gjort även idag, blev att man åkte iväg till oj för att handla mat och väl hemma så hämtade sambon den nya tvättmaskinen, så fort den var på plats och inkopplad så blev det att tvätta .. Sen blev det att göra mat, blev att laga något lätt idag, blev pasta och köttbullar med pastasås, gottgott.

När vi ätit så blev det stallet för min del, mys lite extra och fodrat och varit ute på en härlig runda med mina fyrbenta älsklingar, mysigt!

Hemma för ett litet tag sen och nu har man uppdaterat och läst lite bloggar och kollat facebook, ja det vanliga .. Så nu hade jag tänkt ta en lång varm dusch och sen får man se vad det blir av denna kvällen!

Puss från mig.


FRÅN LIVING AND ROOM

Fick mina saker från living and room igår, riktigt fina var dom!










LÖRDAGEN DEN 12 NOVEMBER

Ahhh, hade lyckats uppdatera massa och sen klabbar som vanligt blogg.se nu gör jag nytt försök igen, jävligt irreterande kan jag ju säga .. fan!

Inatt har jag lyckats sova väldigt gott kan jag ju säga, vaknade när sambon kom hem men lyckades somna om väldigt fort ändå, så det var skönt .. jag vaknade till liv strax efter nio, så lite sovmorgon har man fått.
Har fått i mig lite frukost och nu sitter man och degar framför datorn, måste vara lite små tyst eftersom sambon sover än, och det förstår man varför också, eftersom han jobbat inatt. Får väl se hur länge han sussar till, hade tänkt få med honom när jag ska iväg och handla .. tråkigt att handla själv nämligen!

Annars har man direkt inget planerat idag mera än man ska iväg och handla lite som behövs ha hem sen blir det stallet för en runda på hästryggen, dock hoppas jag på att det inte blåser så hemskt som det gjorde igår, usch. Solen skiner men ligger frost på marken så inatt har det varit frysgrader, nu kommer väl snart snön och vintern också .. kommer väl som brev på posten! Snön kan vänta lite kan jag tycka ..

Nu ska jag tömma diskmaskinen och in med nytt, sen får man hoppas på att sambon snart vaknar, ska även få hem våran nya tvättmaskin idag, så man får väl slänga igång lite tvätt idag också, eftersom man  inte kunnat tvätta på denna veckan ..

ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.


MIN FINA NYA ALMENACKA

Igår kom min fina almenacka, nöjd blev man! finfin.


framsidan


innehåll


baksidan ..

så nu hoppas man att man inte lyckas glömma bort massa det nya året! ;)


FREDAGSMYS MED EMMA

Sambon jobbar som sagt natten, så jag fick hit Emma för lite fredagsmys, vi har ätit massa gott och kollat film .. verkligen trevligt eftersom det var ett tag sen vi sågs, så det var på tiden! tack för ikväll snäckan! :)

Riktigt trött är jag nu, så hade tänkt att bädda ner mig under täcket, dock lär man inte hinna sova så länge eftersom man vaknar alltid när sambon kommer komma hem närmare morgonen, så hoppas på att somna om när han väl är hemma .. typiskt om man ska behöva stiga upp tidigt en lördagsmorgon när man kan ha lång sovmorgon!

så nu säger jag natti natti allihopa.

Puss från mig.


11 11 11

Ja det är dagens datum, bara massa ettor! :) blev som sagt frisören klockan 11 idag, sen när man var klar där så blev det hemåt direkt för att byta till stallkläderna och sen fara iväg till stallet, älsklingen och Trixie var redan där eftersom han skulle byta till vinterdäck på bilen, så man fick lite sällskap i stallet av svärfar och min älskling ..

När man väl kom iväg på en runda på hästryggen så var det jävligt blåsigt och kyligt, inget vidare kan jag ju säga, usch. men ändå blev det en runda på en timmes tid, Trixie var också med så hon fick lite motion också, så hon ligger här hemma i sin korg och slöar nu.

Väl hemma från stallet så blev det att jag gjorde vofflor, riktigt hungrig och det fick bli det till lunch innan sambon skulle iväg och jobba .. när maten var nere så blev det att ta tag i städningen här hemma, så nu är här rent och fint igen .. dock var här inte så smutsigt men lika bra att få det gjort så slipper man det på ett par dagar .. man kan nämligen ha roligare!

Kvällen är inte planerad om vad som sker, så får helt enkelt se vad som sker, ska iaf slänga mig en runda på soffan innan det blir en dusch, min rygg protesterar efter dagens flitighet! Känns att magen börjar växa rejält nu .. värre lär det bli!

Ha en bra fredagskväll allihopa.

Puss från mig.

VECKA 27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.


FREDAGEN DEN 11 NOVEMBER

Godmorgon får man väl säga, lång härlig sovmorgon har man haft .. underbart. Sen vaknar man upp och solen skiner, härligt. Uppe strax efter halv tio, blev att man ringde friösren och för andra gången på nytt ställe så får man den tiden man vill ha och direkt idag klockan elva, toppen! Har fått i mig lite fil till frukost och Trixie har varit ute en runda och nu har man kommit ur duschen och hade tänkt göra mig i ordning för att åka iväg till friören för att bli av med slitna och tråkiga toppar! Hoppas på att det blir lika bra som förra gången ..


vi hörs senare.

Puss från mig.

MYCKET GOTT


ONSDAGEN DEN 9 NOVEMBER

Godkväll allihopa .. inatt har jag sovit någerlunda, fast att vi har haft skumma bilar och skit runt omkring oss som kört, antagligen för att försöka få tag i massa saker, jävla idioter som vi har runt omkring oss, har fått höra att dom varit hos svärföräldrarnas grannar inatt, sen när Johan kom hem innan idag så stod det en skåp bil utanför vårat hus, dom hade jävligt brott när dom såg att Johan kom in med bilen på uppfarten, alltså är det något skumt. Polisen har också varit här och pratat med grannen att vi ska hålla utkick och höra av oss så fort det är något! Detta är ju roligt att veta, sambon jobbar inatt så spännande att vara ensam hemma när det är sånt här skit, usch. Alltså lär det bli en sömnlös natt inatt! Om jag lär somna så lär jag säkert vakna minsta lilla ljud eftersom man lär ligga hel spännd ..

Haft en bra dag på jobb idag, har även haft medarbetar samtal med chefen idag, ett snabbt sådant samtal men bara massa posetivt har det varit, hade inte så mycket att ta upp eftersom jag slutar jobba om fyra veckor, slut jobbat för ett bra tag .. men ska bli mysigt när hxn väl kommer ut! Om inget annat mera jobb och dåligt med sömn, sånt man får ta när man skaffar en liten!

Efter jobbet blev det stallet för min del, glömde bort att blöta upp betfor igår, så sambon körde snällt ner i förmiddags och fixade det till mig, ibland missar man vissa saker .. har haft en mysstund med min gosse, ingen ridning idag, så nu är man hemma igen. Sambon var med i stallet och sen körde han direkt till jobb, så nu har jag landat här hemma själv, men har så klart Trixie hos mig ..

Så ikväll blir det ensamkväll med massa mys, tråkigt nog. Får se om jag lyckas få hit någon så slipper man vara ensam hela kvällen ..

Puss från mig.

GOTT MED GLÖGG

Nu har man gjort det man skulle och landat i soffan med en kopp varm glögg, jag kunde inte låta bli att handla det när jag såg det i affären nu när jag handlade sist, så nu jag verkligen tjuvstartat julen med att dricka glögg, riktigt gott är det ..

så nu blir det en lugn kväll, myser ner mig i soffan. ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.


<3


TISDAGEN DEN 8 NOVEMBER

Jaha, denna dagen har också runnit iväg. Jobbet idag har varit som vanligt, slutade en halv timme tidigare, tog komp eftersom man hade lugnt och då kunde man lika bra passa på att komma hem tidigare, eftersom det blir så mörkt snabbt så blev det hem och byta om och sen iväg med mina fyrbenta en runda, mysigt trotts det var lite små kyligt .. hade en fin och lugn gosse idag, jag blir förvånad över att han skött sig väldigt bra den sista tiden, inte massa tramsande och bråkande som det varit förut, jag hoppas på att detta lugnet håller sig nu. Han kanske börjar inse att han inte är tre år längre, utan fyller snart 23 .. kanske vem vet! Egentligen ska man inte säga någoy eller nämna för då är han kanske ett jävla vrak nästa gång man ska upp på honom, har sina dumheter för sig ibland, blir som en bomb! usch ja.

Nu hade jag tänkt ta en lång varm dusch sen fixa något att äta så man får lite mat i magen, annars ser kvällen ganska lugn ut, känns skönt att vara hemma lite tidigare från stallet än vanligt och att ha hunnit rida innan det blev mörkt ..

Sambon jobbar tills elva idag, så får väl mysa ner mig i soffan själv ikväll och hålla kväll, klart man saknar honom, men ibland är det också skönt med lite ensam tid.

Puss från mig.


GODMORGON

Jaha då var det tisdag och ny dag att ta tag i .. gårdagens eftermiddags pass gick bra. Lite segt i slutet bara men det gick ändå! slutade kvart i tio och det blev det hemåt direkt. Slängde mig i soffan och kolla lite på tv, sambon har börjat jobba skift nu, så hans tider är 13.oo - 23.oo. så vi hinner direkt inte ses dom närmaste dagarna .. sånt man får ta!

Sambon fick ett samtal igår, men inte så värst nytta för oss, eftersom vi får vänta på det stora beskedet först på torsdag och ett på fredag, ja så här går man och väntar! segt samtidigt som att man bara HOPPAS! Idag slutar man halv fyra, sen blir det stallet för min del, får väl se vad som sker efter det.

Ha en bra dag allihopa, för nu ska jag kila mot jobb.

Puss från mig.

VECKA 26

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.



26+5


DAGENS HOROSKOP

Skorpionen
23/10-21/11

Ditt goda humör smittar din omgivning, och du kommer därför vara en kollega, som andra blir glada för att möta i korridoren.


LITE SAKER PÅ GÅNG

Har lite saker för oss just nu, som jag direkt inte snackar om eller vill berätta, bättre att hålla det lite än att bli besviken sen, ja vi får hoppas på det bästa. Det är mycket man vill om man tänker efter, jag håller iaf tummarna för detta, blir det inte så, lär jag antagligen bli duktigt besviken! usch ja. snurrar i huvudet med massa olika tankar just nu, men inget ovanligt det ska behöva vara så, jag tar en dag i taget just nu, som man ska göra!

Klockan rinner iväg och hade tänkt göra något att äta innan det är dags för mig att bege mig iväg till jobb för att börja veckans jobbe pass, sen har man bara tre kvar efter detta passet, man längtar alltid lika mycket till varje lediga helg! Dock har man inte en aning om vad helgen har att erbjuda, vi får se helt enkelt .. Det dyker alltid upp något ..

Tvättmaskinen har lagt av här hemma, så sambon har fått ringa par samtal så jag hoppas verkligen vi får en ny inom kort, att inte kunna tvätta när man vill är verkligen smått irriterande när man är van vid att slänga in en tvätt när man vill och kan! Alltid något som ska hända, typiskt.

Nej nu lite mat i magen.

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT


MOA LIGNELL


NY VECKA FRAMFÖR SIG

Dock en kort sådan, eftersom man är långledig denna helgen, alltid lika skönt. Nämligen ledig fredag lördag och söndag, riktigt skönt. Idag vaknade man när sambon skulle upp och jobba, men blev att jag gick upp och kissa sen slängde jag mig i säng igen, varit vaken från och till hela morgonen, har fått en hemsk huvudvärk som är jävligt jobbig just nu, saken gör det inte bättre av att man vet att man ska iväg och jobba hela eftermiddagen/kvällen .. Börjar jobba idag 14.oo sen slutar man vanlig tid 21.45, alltså har jag en lång kväll framför mig, usch. Hoppas på att den är lugn iaf, haft tur dom andra gångerna att dom varit ganska lugna, men som sagt man vet aldrig!

Kom ur sängen vid 9 sen har man inte gjort så mycket sen dess, lite av det vanliga, varit ute en runda med Trixie, tömt diskmaskinen och fixat lite sen hämtat posten, ringt en del samtal utan några resultat ja det vanliga helt enkelt, pluss jag hunnit med att få i mig lite frukost!

Så nu ska jag göra mig i ordning.

Puss från mig.

UNDERBARA HELG

Igår blev man firad, tackar allihopa som var med och för alla fina blommor och presenter! :)
Hemma sent igår eller inatt och sen var man uppe strax innan nio, vaknade av att älsklingen inte låg bredvid mig, fick smått panik och orkade inte gå ur sängen och kolla om han var nere eller var han var, så jag lyfte luren och ringde, visade sig att han var hos svärföräldrarna och åt frukost, så det var bara för mig att kliva ur sängen och bege mig iväg dit för att äta lite frukost ..

Nu är man hemma igen, ska ta tag i städningen här hemma och hitta någon bra plats till alla nya blommorna. Så man har lite att göra, sen har man planerat att ta en ridtur med svärmor också idag, får bli efter att jag städat och fixat här hemma, sambon håller på att röja undan i trädgården, sista höströjet innan kylan kommer ..

nej nu ska jag ta tag i hemmet!

Puss från mig.

FÖDELSEDAGS FIRANDE

Jaha ett tag sen man uppdaterade, har haft fullt upp med annat tyvärr, så har inte haft tid eller lust att lägga upp något den senaste tiden, så därför .. ibland hinns inte allt med! Idag var man uppe vid halv nio, tagit en allmänt lugn morgon med sambon, vi har ätit frukost och segat i soffan, nu har jag tagit en dusch och sambon är iväg och ska klippa sig. På tiden kan jag ju säga, har verkligen fått tjata iväg honom hela veckan för att han skulle klippa sig! Så jag hoppas på att han kommer hem nyklippt och snygg ..

Idag är det dags att fira mig med släkten, så man har fullt upp med andra ord, ska slå ihopa det med syster yster eftersom vi båda fyllt år, blir lättast så. Så klockan 5 ska dom komma, så vi får hoppas på en bra eftermiddag/kväll ..

ha en bra lördag allihopa.

Puss från mig.

UNDERBARA ARBETSKOLLEGOR


MIN DAG IDAG


hurra hurra, nu känner jag mig verkligen ett år äldre när man går in på sitt 25 år ..


DAGENS OUTFIT


1 NOVEMBER

Ja, ny månad och julen närmar sig med stormsteg, helt sjukt egentligen! :/ fattar egentligen inte vad tiden tar vägen, dagarna, veckorna, månaderna ja dom bara rinner iväg .. värsta av allt är att om par timmar så fyller jag 25, känns som nyligen man fyllde 20, men det är ju nu 5 år sen, sjukt om man tänker efter! Allt man har fått vara med om är bara en stor ända röra i mina tankar, både bra och dåliga så klart, men dom dåliga kommer alltid att följa mig på ett annat sätt, vissa tankar kommer oftare än andra och det är jobbigt i vissa stunder, till och med tårar har kommit, hemska tankar och händelser vill man vara utan, men det går bra inte, inte efter vissa saker som man fått vara med om, man säger att man ska blicka framåt, men samtidigt måste man även blicka tillbaka på vad som varit för att kunna öveleva det hela överhuvudtaget, det som varit kommer man aldrig kunna ändra på, det som hänt har hänt! Vissa saker skulle jag vilja ändra på som nu man inte kan ändra på! LIVET ÄR HÅRT IBLAND, bara att acceptera. Nu skriver jag inte mera depp saker, tankarna får jag leva med ..

Idag har man jobbat som vanligt, haft en vanlig dag på jobb helt enkelt, chefen har kommit hem från Egypten och väldigt solbränd, jag vill också utomlands, men det får vänta .. Har så mycket annat framför mig just nu.

Slutade jobba halv fyra, då blev det hem för att slänga i sig lite mat och sen skynda sig iväg till stallet, eftersom man vill hinna iväg och rida innan det är bäck mörkt, dock på vägen hem från rundan så hade det hunnit bli ganska mörkt, men man överlever, massa reflexer på både hund och häst så ska det slippas ske olyckor!

Hemma från stallet lite efter sex, då blev det iväg till Klippan för att sola en sväng, skönt när man är små frusen och suttit på en hästrygg, dock var det inte så farligt idag, lite blåst överlever man .. jag börjar vänja mig vid det nu! Så nu har man tagit en dusch och hade snart tänkt att äta något sen blir det att slänga sig i soffan och kolla tv och invänta sambon som jag hoppas snart kommer hem!

Puss från mig.

JAG HATAR TIDIGA MORNAR

Usch ja, alltid lika jobbigt att kliva upp när klockan ringer, man vill bara ligga kvar under täcket och sova vidare! bara att gilla läget, inte många veckor kvar tills lite ledighet och evig väntan tills den lille ska ploppa ut.

Idag är det jobb från halv åtta tills halv fyra, ska man väl klara av, får vi hoppas på att man står ut! Ändå ganska pigg just nu, sen efter att jag slutat lär det bli stallet direkt.

Nu ska jag borsta gaddarna sen bege mig iväg mot jobb.

Puss från mig.

RSS 2.0