MYS


STOLT GAMMELFARMOR & GAMMELFARFAR




BESÖKT GAMMELFARMOR & FARFAR

Nu har man nyss kommit hem från ett besök hos Zagas gammelfarmor & gammelfarfar, stolta är dom iaf! Åkte dig vid tio tiden och har nyss kommit hem så nu har man en trött Zaga iaf, så hon sover som en stock att vara iväg par timmar ..

Själv är man till och med små seg, men får man vara när man är nybliven mamma, uppe om nätterna antal gånger varje natt som man inte är van vid, men man ska nog vänja sig vid det också, det varar som sagt inte för evigt .. som tur är :)

Så nu väntar man bara på att klockan ska rinna iväg så man kan börja på maten tills sambon kommer hem från jobb, sen får man se vad som sker ikväll ..

Puss från mig.


DAGENS OUTFIT


STOLT PAPPA


MIN SÖTA SÖMNTUTA



efter blöjbyte & lite mat så somnade min älskade Zaga igen, min söta sömntuta <3


PRESENTER TILL ZAGA


GODMORGON

Godmorgon allihopa, min underbara dotter väckte mig vid fem och var hungrig så det var bara upp och ge henne, när jag väl la mig igen så kunde man inte somna om, så det var bara för mig att stiga upp, dock sover Zaga som en stock igen, min lilla sömntuta .. men det vänder vänder nog snart, så länge hon är snäll och lugn så är jag jävligt glad & just nu är hon helt underbar, inga bekymmer alls. Sover i sin egna säng utan bekymmer och inget gnäll, så jag hoppas på att detta håller i sig! :)

Sambon har vart iväg till jobb och nu har jag fått i mig lite frukost, väntar nu bara på att Zaga ska vakna sen blir det en dusch för att piggna till lite bättre än man är ..

Idag har jag direkt inget planerat, får se vad som händer och sker! :) igår kväll så kom underbara Emelie och höll oss sällskap, mysigt. Hon höll liv i Zaga iaf, alltid skönt, nog därför hon sovit bra inatt. Underbart!

Puss från mig.

MOSTERS SÖTA ISAAC



han kan roa sig bra själv med en påse potatis, haha <3


MIN FINA GOSSE


STALLET NÄSTA

Nu sover Zaga gott efter att man bytt blöja och hon har fått mat, nu är jag fullt igång med att göra mat till mig och sambon, eftersom han snart kommer hem från jobb, efter att vi ätit så blir det att åka iväg till stallet för lite mys med min fyrbenta gosse, saknar ju honom så in i bomben, en vecka sen sist jag såg honom, så ikväll blir det mys i stallet med massa gott till honom! Älskade gossen.

Annars har man direkt inget mera planerat idag, får se vad det blir av denna kvällen, antagligen hemma mys med min lilla familj! <3 högmys faktor ..

Puss från mig.

ZAGA MYSER MED SIN NYA NALLE


ZAGA <3


ZAGA HAR FÅTT FINA BLOMMOR




BESÖKT JOBB

Nu har man kommit hem från ett besök på jobb, trevligt att få träffa en del igen .. helt klart saknar man jobb när man väl inte jobbar, men nu ska jag skita i att tänka på allt som har med jobbet att göra och bara njuta tiden med min dotter .. helt klart stänga av helt. 

Så nu ska jag & Zaga mysa ner oss i soffan och ha lite ensam mys tillsammans, dock ska jag bara få ner något att äta innan det blir massa mys för våran del .. gäller att passa på!

  ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.


LITE AV PRESENTERNA ZAGA FÅTT














BLOGGEN KOMMER ATT KOMMA IGÅNG IGEN

Ja nu är det värsta över med det mesta, så nu kommer garanterat bloggen komma igång. Haft besök här varje dag och knappt fått en lugn stund eller få lite ensam tid, men lite har vi fått iaf, lär bli lugnare efter hand när alla väl fått träffa våran fina dotter ..

Har nyss insett att man snart får köpa ny garderob till min sötnos eftersom jag nästan redan själv fyllt den med kläder redan och sen nu har hon fått hur mycket som hellst i presenter i klädes väg så får det dåligt plats, men som sagt hon växer fort och vi har fått mycket nya kläder i större storlekar, så man är glad för det. Kan hon använda lite längre fram, knappt fått något i 50 men har så mycket själv redan i det och den storleken är förstor för henne redan nu, så det lär dröja ett litet tag innan hon kan använda det mesta av det ..

Zaga sover som en stock, hoppas på att han kan vakna snart, så vi kan ha lite morgonmys! :) alltid lika mysigt. ommer komma upp bilder som blivit tagna i veckan som gått. Som ni missat.

Puss från mig.


VÅRAN UNDERBARA DOTTER


SORRY FÖR BLOGGTORKA

Sen vårat lilla underverk kom så har man haft att göra och haft massa besök och kommer att ha massa besök par dagar fram över, så det är därför jag inte riktigt hunnit med att uppdatera som jag brukar .. men det kommer det lovar jag! :)

Allt är iaf bra med oss och det mesta vi gör nu är mys och åter massa mys! :)
Med andra ord njuter vi för fullt med våran söta underbara dotter ..

Puss från mig.


ÄNTLIGEN ÄR HON HÄR



24/1 kom min underbara dotter ..
lycka <3


LÅNGPROMENAD MED SVÄRMOR

Nu har man kommit hem och landat i soffan en sväng! Vid halv elva blev det att åka iväg med svärmor för att hämta morötter, sen hemåt för att hämta upp Trixie och byta om till varmare kläder sen gick jag ner till svärmor för att möta upp henne med hundarna, sen gick vi ner till Byn och vände där, så blev verkligen en långrunda idag, har man en trött och belåten Trixie nu som är helt slut efter rundan, men verkligen toppen väder att komma ut i, solen skiner och värmer verkligen, så man fick knäppa upp jackan i mellan åt som solen värmde!

Nu är man hemma och sambon är på väg hem från jobbet och hemma vilken minut som hellst, jag har direkt inget planerat mera idag, blir stallet lite senare sen får man se vad kvällen har att erbjuda, blir nog väldigt lugnt skulle jag tro ..

Puss från mig.

15 DAGAR KVAR

nu är det väldigt nära, 15 dagar kvar tills beräknad förlossning ..
<3


INGEN SOVMORGON HÄR INTE

Godmorgon, ingen sovmorgon idag inte .. sambon åkte tidigt och jobba men ändå vaknade jag inte av att hans klocka ringde eller att han åkte, helt sjukt eller har jag varit helt off och inte fattat för har inget minne iaf om det .. vaknade vid sex och kunde inte somna om, låg kvar ett tag och försökte men lyckades inte så bra så sket i det och nu har man gått ur sängen eller ja det var sådär en timme sen man klev upp nu ..

Slö surfar lite nu, så snart ska jag få i mig lite frukost, magen kurrar så smått.

Idag har man inte så mycket planerat mera än att jag och svärmor ska iväg och hämta morötter till hästarna, jag får som sagt inte bära massa tungt så hon följer med och bär säckarna så får man sällskap också. Sen tar jag dagen som den kommer idag. Gör jag med dom flesta dagarna nu eftersom det är nära förlossningen, kan komma när som .. nervöst som bara den! usch ja.

nej nu dags för lite frukost.

Puss från mig.


PROMENAD MED TRIXIE

Sambon fick fara iväg till jobb för lite snö röjning så jag passade på att klä mig varmt, så blev det att jag och Trixie tog oss en promenad på en timmes tid, solen visade ju sig, dock var vinden isande kall, men gick ändå, så nu har man lyckats att piggna till lite iaf .. Trixie lyckades även möga ner sig så hon har fått badas av och täcket är nu i tvättmaskinen, den hunden lyckas bra kan jag ju säga!

tycker om henne lika mycket ändå! :)



ISAAC FULL RULLE


SÖNDAGEN DEN 22 JANUARI

Igår blev det som sagt hel dag hos syster, hade en riktigt trevlig dag med släkten som kom. Alltid lika trevligt! Tog dock en jävla tid att köra hem, låg mellan 60 - 70 hela vägen pga väglaget, inte skottat eller saltat, lagom roligt sånt, och sen töade på vissa ställen sen glas halt på andra ställen!

Idag har man haft sovmorgon tills kvart över nio, sen har man fått i sig frukost och segar i soffan, länge har man inte kommit idag, änså länge, diskuterar med sambon vad vi ska äta idag, som vanligt är det tacos eller pizza som gäller för honom, ovanligt! Inget som jag är direkt sugen på just nu iaf. Så vi får se vad det blir för mat ikväll ..

nu ska jag fortsätta varma soffan! :)

Puss från mig.

KALAS FÖR ISAAC






UPPE MED TUPPEN

Går blev det som sagt en hel dag med Emelie, blev Väla och lite annat, avslutade den dagen med att vi åt tacos och kollade film, en bra fredag med andra ord! Hemma sent och vaknade redan halv sex idag när sambon farde iväg till jobb,  spännande att inte få sova ut när man vill och kan .. Hade dock ställt klockan på åtta, för att man skulle vara vaken lite tidigare än vanligt, ska nämligen iväg nu på morgonen till syster ..

Eftersom sambon ändå jobbar så tänkte jag redan åka till syster nu tidigare än man skulle, ska nämligen vara kalas för Isaac klockan två idag ..

Så nu har jag tagit en skön morgon dusch och slöar i soffan, blir lite frukost sen göra sig i ordning sen fara iväg mot Eslöv, ja denna dagen har man att göra, stannar hos syster tills ikväll sent någongång.

Ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.

HELDAG MED EMELIE IDAG

Ja idag blir det heldag med Emelie, sov länge idag, dock som vanligt var man uppe vid sju för att kissa och dricka, sen la jag mig igen och somnade om efter ett tag och gick sen upp halv tio .. skönt att få sova lite nu, sen lär jag inte få så mycket sömn när vårat underverk kommer! Mindre sömn då kan man säga!

Väntar nu bara på att Emelie ska höra av sig, eller att hon vaknat, hon skulle upp mellan 12-13 så det är väl snart hon hör av sig, får vi se vad vi hittar på idag! :)

Puss från mig.

MUMS


MATLAGNING PÅ GÅNG

Ja nu är det dags för mig att påbörja maten innan sambon kommer hem. Idag ska det lagas lax, potatis, hollandaisesås och ärtor, ska bli gott med mat, är riktigt hungrig nämligen! Känner att min mage skriker efter mat, sen ska jag göra chokladpudding till efterrätt, får bli lite extra gott idag! ;)

Sen ikväll blir det antagligen mys med sambon, har inget direkt planerat för kvällen .. vi får se.

Puss från mig.


SAKNADEN ÄR ENORM

Varit och besökt graven idag, alltid lika jobbigt att gå dit, önskan om att du hade funnits kvar hos oss är VÄLDIG STOR! Det som mest gör ont är att 'bebisen' inte kommer att få träffa sin mormor, tänk så roligt och fina stunder vi kunde haft. Du är saknad och kommer alltid att vara .. ♥

MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 1 full dag (v37+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 19 dagar kvar till beräknad förlossning.

VECKA 37+1

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


TORSDAGEN DEN 19 JANUARI

Gårdagen blev bra, avslutade med att man åkte till Ugglebadet för värme/ljus kväll med Emma. Alltid lika skönt att åka dit och bara njuta lite extra! Verkligen avslappnande att vara där, det behöver min kropp just nu känner jag, förkylningen blir bara värre och huvudvärken har kommit idag också, typiskt att man ska vara hängig nu, tråk!

Uppe vid nio idag, så blev det frukost i lugn och ro, och sen har jag varit iväg på Johans jobb och hämtat hem potatis, eftersom dom sista tog slut härom dagen, så nu är det påfyllt igen. Eftersom vi ska ha lax och potatis idag så var jag tvungen att hämta.

Så nu hemma igen, tvättmaskinen är igång och jag hade tänkt ta ett rejält städryck här hemma. Lika bra innan helgen, hade tänkt ta det imorgon egentligen, men kan lika bra ta det idag som imorgon, kvittar. Har ändå inget direkt planerat idag. Så tråkigt väder också, regn och rusk.

vi hörs senare.

Puss från mig.


VECKA 37+0



<3


ONSDAGEN DEN 18 JANUARI

Idag har man sovit bort halva dagen känns det som om, uppe vid åtta men kände att jag kunde lika bra sova en timme till, så jag gick och la mig igen, vaknar strax innan elva, nog bra ju. Men har iaf fått sova ut, tydligen behövde jag den sömnen eftersom man sov som man gjorde ..

Kvällen igår var hemsk jobbig, hade hemska sammandragningar till och från, sjukt ont, men när det väl släppte så var det riktigt skönt. Trodde nästan att det var dags så ont man hade. men så var det inte.

Väl uppe så blev det frukost sen blev det att jag körde och lämnade lurarna till sambon som han hade glömt här hemma, som var så viktiga att ha, sen körde jag och solade en sväng, solar en gång i veckan bara för att hålla färgen lite i trim! ;)

Nu hemma igen och ska plocka undan lite sen får man se vad man ska sysselsätta sig med.

Puss från mig.

VECKA 36+6


FIKA BESÖK HOS SAMBONS FARMOR & FARFAR

När jag ändå skulle gå min runda så passade vi på att hälsa på sambons farmor & farfar, så vi gick ner till byn till dom, som vanligt blev det par timmar där, så nu har man kommit hem igen, blev aldrig att jag förberede maten innan jag gick, så får sätta igång och göra det nu istället ..

Sambon slutar fyra, så då ska jag ha maten färdig och vi ska äta, sen blir det stallet för min del.

Sen får man se vad kvällen har att erbjuda mig!

Puss från mig.

PRESENT TILL ISAAC



Han kommer bli så snygg, moster snygging! <3


DAGENS OUTFIT


SOVMORGON

Idag har man haft sovmorgon, vaknat från och till men ändå lyckats somna om, var uppe strax efter sex för att gå på toa och dricka något sen la jag mig igen, gick upp lite innan tio idag, skönt att få sova.

Både Trixie och jag har fått i oss lite frukost nu, så nu hade jag snart tänkt att förbereda maten som vi ska äta, idag blir det köttbullar och potatismos, hade tänkt förbereda att skala och fixa potatisen så är det gjort iaf.

Sen efter det så blir det den vanliga långpromenaden för mig och Trixie, tommarpsrundan som den heter, inget inget regn eller blåst änså länge så det gäller att passa på!

Puss från mig.


IDAG HAR JAG VARIT FLITIG

Ja det kan man lugnt säga att man har, efter stallet så blev det att äta lite och sen har jag nyss kommit ur en lång skön dusch, underbart ..

Nu hade jag tänkt slö surfa lite och kolla tv, soffläge. Det kan jag vara värd efter denna dagen. Får se om där går något bra på tv som man kan se ikväll .. annars får man slå igång någon film.

Godkväll allihopa.

Puss från mig.







MUMS


JAG ÄR FLITIG IDAG

Ja även idag har man fått ett ryck att vara flitig, känns skönt att vara på det humöret fast att vissa saker är tråkiga att göra .. istället för att lägga sig på soffan så blev det att städa och polera bilen invändigt, verkligen behövligt, så tänkte att jag kunde lika bra få det gjort idag när jag ändå var på det humöret!

När man väl var färdig med det så blev det att göra pannkakor, eftersom det var bra länge sen man åt det, så nu är det gjort och har lyckats trycka i mig tre stycken, mums. Så har så klart gjort till sambon när han kommer hem från jobb, sen skulle han iväg ikväll, nått med någon jobbe polare så jag får roa mig med något annat när han är iväg ..

Nu ska jag vila ett tag på soffan innan jag ska gå till stallet för att fodra, ska bli skönt med en kvällspromenad! :) Har nog en nöjd Trixie ikväll, hon är nog trött iaf och gjort av med en del energi! :)

Nej nu blir det lite tv tittande ..

Puss från mig.

NÖJD TRIXIE


TOMMARPSRUNDAN MED TRIXIE

Efter att jag tagit städröjet här hemma så klädde jag mig varmt och Trixie fick också på med sitt varma goa täcke, så gick vi tommarpsrundan, tar drygt en timme att gå den rundan, lagom runda att gå kan jag tycka, både jag & Trixie behöver röra oss, så det passar perfekt att gå den rundan, försöker gå par gånger i veckan när vädret tilllåter, så idag är det verkligen passande, riktigt skönt ute. Gör väldigt mycket att det inte blåser!

Så nu har vi kommit hem igen efter vår runda, funderar på nu vad man ska göra innan det är dags att bege sig mot stallet, får väl se vad man är sugen på att göra, eller bara ta det lugnt, ja vi får se! Har som sagt redan varit flitig, det här med att vila som jag egentligen ska göra, går inte så bra, men tar det ändå lugnt, hade min kropp inte pallat det så hade den nog sagt ifrån ..

Hade tänkt att gå till stallet idag, en kvällspromenad är inte helt fel när vädret tillåter det, så blir antagligen två promenader idag, skönt att få komma ut och röra sig lite!

Puss från mig.

MÅNDAGEN DEN 16 JANUARI

Jaha tyvärr blev det dålig uppdatering igår eftersom att man hade fullt upp att göra och knappt var hemma under hela dagen! Befann oss nämligen hemma hos svärföräldrarna direkt när vi gick upp åtta .. tidig morgon också!

Åkte dit och åt frukost, Mari kom med nybakade bullar, sen blev det att sätta igång att tömma gödselhögen, tog först våran egen, det tog tills tolv tiden, sen blev det att få bort Nicklas också, grannens. Gick lite fortare eftersom dom hade inte lika mycket, bara två hästar.

Efter att det var gjort så gick jag och svärmor en promenad med hundarna sen blev det att jag fixade och myste lite med min fina gosse lite extra .. tyckte han om, det posetiva med minus grader är att han inte kan rulla sig i värsta leran som han brukar, så nu håller han sig nog ren tills det ska regna i veckan, dom har nämligen lovat regn på onsdag redan, så trött på detta regnandet, bättre en minus och fint om dagarna, det gillar man mera!

Sen väl hemma så blev det bara att byta om och sen iväg till affären för att handla hem lite som behövdes och sen resten av kvällen blev väldig lugn, gjorde mat och sen spelade vi bingolotto eftersom jag vann ny lott förra veckan, så var man ju nästan tvungen att spela! :)

En bra söndag med andra ord, idag har jag direkt inget planerat mera än att jag hade tänkt ta en promenad med Trixie, ett litet städryck här hemma, sen stallet i eftermiddag, skulle behöva tvätta bilen också, men inte så bra att göra det när det är minus ute, så får väl se om det blir pluss under dagen så kör man och gör det också ..
Vi får väl se vad det blir av denna dagen ..

Puss från mig.

PIZZATAJM IKVÄLL

Jaha då var denna lördagskvällen planerad, svärföräldrarna, Mari & Matthias kommer hit ikväll på besök, ska äta hämte mat och ha det allmänt trevligt! Så även idag ser denna kvällen lugn ut. Skönt!

Efter att jag ätit innan efter promenaden så gick jag på att måla ena fönstret i vardagsrummet, så nu har jag bara ett fönster kvar att måla i detta huset, skönt att ha det gjort sen!

Så nu ska det bara slöas i soffan tills det är dags att folket kommer hit.

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.

SOLEN SKINER

Igår blev en lugn kväll, jag bakade som sagt lussebullar igår och sen efter det så körde vi hem till svärföräldrarna för kvällsfika och var allmänt sociala .. så det blev en lugn kväll för våran del, skönt.

Uppe strax efter nio idag, sen blev det en dusch och frukost och sen ringde jag svärmor om vi skulle gå en långpromenad när solen var framme, dock var det inte så skönt som man trodde, vinden är riktigt kall, men ändå skönt att få komma ut och röra på sig lite, motion skadar aldrig! :)

Nu hemma och hade tänkt göra mig lite lunch, ska göra köttbullsmörgåsar och göra varm oboy! Skönt när man varit ute och är smått nerkyld! :)

Sen får vi se vad som sker denna dagen, ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.


SMÅTT UTTRÅKAD

Blev som sagt att man la sig ett tag på soffan, men där lyckas man inte ligga länge eftersom dom håller på utanför med att rensa tak rännorna och vissa takplattor har flyttat sig så dom är par här och fixar ..

Blev att jag körde ner till affären och handla hem lite som man behövde hem för att kunna baka, så nu ska det bakas lussebullar, mumsigt! :) man får försöka roa sig med nått. Snart kommer även sambon hem om han inte ska jobba lite extra för det visste han inte riktigt om han skulle ..

trevlig fredag allihopa.

Puss från mig.

STÄDRÖJET AVKLARAT

Jaha nu har man avklarat storstädröjet, skönt kan jag säga, så slipper man det under helgen! Har även tagit ett rejält städ röj på toaletten bland mina hyllor och skåp, bättre plats nu, även fått tvättat två maskiner tvätt, här går det undan, den lille är väldigt livlig just nu, kanske inte så konstigt efter att jag varit i farten par timmar!

Efter att man var klar med städningen så blev det att få i sig lite lunch, gjorde mig en kött/rödbetssallads macka, mumsigt .. solen är framme, så ska passa på nu att ga en runda med Trixie, dock blåser det som fan, ovanligt? nej skulle inte tro det! Får se hur långt jag orkar gå eftersom jag har fått sjukt ont i beckenet, så gäller att vara försiktigt så att det inte förvärras än vad det redan är, sjukt ont gör det iaf ..

Nu ut en runda ..

Puss från mig.

FREDAGEN DEN 13 JANUARI

Jaha idag är det fredagen den 13, sägs vara otursdagen, inget jag direkt tror på, man får väl otur när man får det helt enkelt .. inatt har jag sovit riktigt dåligt, varit vaken från halv två tills efter fyra någon gång, uppe två gånger inatt också, inget vidare kan jag säga, så man är små seg nu, men sånt man får ta ..

Har nyss fått i mig frukost och fixat min försäkringskassan ansökan, så nu är det allt i ordning inför den lille ska komma .. klabba med det igår kväll också men då ville inte det fungera men idag gick det så måste varit fel på sidan eftersom det gick idag .. skönt när det är gjort!

Idag ska jag ta ett storstädningsröj är det tänkt, lika bra så slipper man det under helgen när både jag och sambon är lediga kan man unna sig den lediga tiden till annat än att fixa och dona här hemma!

Sambon slutar fyra idag sen får vi se vad som sker ikväll, återstår och se ..

Vi hörs senare ..

Puss från mig.

SYSSELSÄTTER MIG BRA

Ja nu har man ännu en gång fått ett färg ryck, skönt när det kommer så sakerna blir gjorda som behövs ..
Har nu sysselsatt mig par timmar genom att målat fönsterna i köket, gud vad lite färg kan göra så mycket!
Får väl se vad nästa ryck kommer bli, ska iaf måla vardagsrums fönsterna också, men inte idag. Har dåligt med ork till det och sen ska maten vara i ordning till sambon kommer hem fyra, så det hinns inte mera idag. Får ta det en annan dag, jag har inte brott, så jag tar det när lusten och tiden finns & hur jag mår, magen och bebisen gör nämligen sitt ..

Så även denna dagen har man fått en hel del gjort, känns skönt att lägga sig ikväll och hoppas kanske på 'lite' bättre sömn inatt! :)

Vi hörs senare.

Puss från mig.

BESÖKET GICK KANON

Nu har man landat här hemma igen efter ett besök hos barnmorskan och inom på jobb för fika besök .. besöket gick toppen, allt var som det skulle och bebisen låg redo för förlossning, så nu är det bara att vänta ut dagarna tills det sätts igång, drygt att bara vänta och vänta, men måste stå ut!

Skoj att komma till jobb och hälsa på, dock var ju som sagt inte alla inne som vanligt med ändå flera denna gången, var där drygt två timmar så man hann med en del.

Nu hemma och hade tänkt sysselsätta mig med något, men vet inte vad än, får väl se vad jag kan komma på att göra! finns alltid något.

Puss från mig.

TORSDAGEN DEN 12 JANUARI

Tidig morgon idag, på ett tag iaf, länge sen man var uppe vid halv sju, men ändå skönt att komma upp, men fan så skön sängen är när man väl ska komma ur den, sinnes! Men upp kommer man lättare när man vet att man ändå inte ska jobba eller liknande, ska bara på undersökning som går ganska snabbt, så inget speciellt ansträngande direkt, skönt att gå på täta koll nu så inget ska hända i onödan .. Sånt kan man vara utan!

Ska vara hos barnmorskan klockan åtta, sen efter jag varit där blir det iväg ock köpa lyx frukost och sen iväg till jobb för att morgon fika med dom när dom väl kommer in, mellan 9 - 10 är dom inne på fika rast så får snällt vänta på dom tills dess! Kan jag väl stå ut med! Annars ser min dag ganska tom ut, ska iväg till stallet en sväng annars får man se vad som händer och sker, eller om något dyker upp!

men vi hörs under dagen ..

Puss från mig.

SÅ MYCKET KÄNSLOR



lycka ..


FIKA BESÖK HOS EMMA

Nu är man hemma igen efter att spenderat par timmar hemma hos Emma, blev lite fika och lite snack och så klart fick man träffa hennes dotter Melanie .. trevligt att träffa dom iaf, bra länge sen nu!

Så nu inväntar man bara att sambon ska sluta fyra, ska göra maten klar tills dess är det tänkt så bara för oss att äta när han kommer hem .. så man har lite att göra tills han kommer hem, man lyckas alltid att sysselsätta sig på något vis!

sen får man se vad kvällen har att erbjuda ..

Puss från mig.


MIN ÄLSKADE TRIXIE


VECKA 36

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.



MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Alex Sayz feat. Christina Skaar - Falling


DAGENS OUTFIT


DAGENS HOROSKOP

  Tur
En lott kan ge dig stor vinst idag.
  Hälsa
Om du inte är försiktig finns det risk för överansträngning. Försök inse att du inte måste prestera hela tiden.
  Ekonomi
Du gör klokt i att dra ner på dina utgifter. Oväntade kostnader väntar bakom hörnet.
  Arbete
Även om du inte är särskilt effektiv i dag, så löper du risk att slarva och därför missa viktiga detaljer.
  Kärlek
Din partner tycks ha bestämda uppfattningar i vissa frågor. Idag har du möjlighet att påverka sådant som du kanske inte gillar.
  Relationer
Du tycks ha höga ambitioner men du klarar också av att förverkliga dem. Du vill visa vad du kan.


ONSDAGEN DEN 11 JANUARI

Godmorgon allihopa. Uppe vid nio idag, gick upp och leta upp mat som vi kan ha idag, blir lite lyx denna veckan, varje dag blir det lite extra smarrigt. Idag blir det kycklingfile invirat i bacon och ris och egen hemmalagad vitlöksås, ska bli gott.

Har fått i mig lite frukost nu och Trixie har fått all medicinen och det känns som klådan försvunnit, iaf det mesta för änså länge kliar hon inte sig, så jag hoppas på att det går åt rätt håll nu! Hade varit skönt för henne att slippa detta skitet ..

Idag är det ingen höjdar väder direkt, hade hoppats på lite bättre så man kunde ta en promenad, inte lika sugen nu när det är sånt här väder iaf!

Ska göra mig i ordning nu, sen ska jag iväg hem till Emma för ett besök och kolla på hennes lilla bebis Melanie, sen ska jag även få lite blöjor som hon inte kunnit använda, alltid bra att ha lite extra i reserv, kommer som sagt gå åt vilket fall som hellst!

Hörs senare ..

Puss från mig.

MOSTERS ISAAC FYLLER 1 IDAG



idag är det isaacs dag, fyller 1 år, fattar inte var tiden tagit vägen ..
mosters sötnos ..
<3


FÅTT LITE GJORT

Ja efter duschen och frukosten så blev det en promenad för våran del, har även hunnit med ett litet städröj och även en maskin tvätt har man satt igång, så lite får man iaf gjort .. bara ett litet röj gör så mycket.

Har även tagit fram rostbiff till middag idag, som jag ska tilllaga när sambon kommer hem, tror det blir ris till det. Får se vad jag kan komma på! Det blir säkert bra.

Nu ska jag fara iväg till sambons farmor och farfar för fika besök .. ett tag sen man var där och hälsade på och nu får man passa på när man har tiden till det också .. sen har man en liten att tänka på också!

nej nu ska jag fara iväg .. hörs senare.

Puss från mig.

DAGENS OUTFIT



om ni ser här, så ser jag inte gravid ut framifrån, lite mage syns men långt ifrån en stor klumpig mage! ;)



men här kan man se tydligt att bebismagen finns! :)


TISDAGEN DEN 10 JANUARI

Godmiddag får man väl säga, denna natten har varit hemsk, kännts som en bomb i huvudet, svårt att förklara hur det kändes, men värre än vanlig huvudvärk och migrän anfall, helt sjukt ont fick jag, blev rädd så väckte sambon vig halv två inatt, för det gick inte över, men efter par panodil så lyckades jag somna och vaknade lite öm men inte samma skit som jag hade inatt .. hemskt!

Jaha tisdag idag, har inget planerat så jag tar denna dagen som den kommer helt enkelt .. blir nog bäst så.
Har nyligen tagit en dusch så blir att göra sig i ordning liite iaf, så man ser ut som en människa iaf!

Funderar på att ta en långrunda i skogen med Trixie eftersom vädret tillåter det idag, gäller att passa på när vädret är på topp! vi får se vad det blir av denna dagen iaf.

Puss från mig.

DUMLE PEPPARKAKA



nu har man även smakat dumle-pepparkaka, ingen höjdare för min del, smaka inte pepparkaka som jag trodde att det skulle göra, det var ju inte äckligt utan att det gick ju att äta ..
men inget jag kommer att köpa flera gånger iaf ..
orginal ska det vara, godast!


NU FALLER SNÖN

Ja nu är man hemma från promenaden, hade först tänkt att Trixie skulle vara hemma eftersom hon bara låg i sin korg helt utslagen, men när jag väl tog på jackan så kom hon i full fart och pep massa så då fatta man att hon tvunget ville med mig, så hon fick följa med trotts att jag var tveksam om det. Väl ute så har hon piggnat till under rundan, gick tommarps rundan som knappt tar en timme, en bra runda att gå. Träffade även bror nere i kvidinge och även svärfars syster, så man har stannat två gånger och snackat så idag tog det lite längre tid ..

När man var nästan hemma så började det små regna och sen över gick det till snö istället, men hann med att gå min runda iaf, skönt!

När man väl kommer ut så är det riktigt skönt att man rört på sig .. så nu är jag trött i benen och lika så Trixie, ligger i sin korg och har redan somnat .. min lille Trixie.

Så nu inväntar man bara på att klockan ska rinna på så ska jag påbörja maten, sen efter att vi ätit så blir det stallet för lite mys med min fina gosse!

Puss från mig.

PÄLSAR PÅ MIG OCH TAR EN PROMENAD

Nu hade jag tänkt pälsa på mig varma kläder och ta en promenad, jag behöver komma ut och även så Trixie, fast att hon inte är så pigg just nu, så kanske hon piggnar till efter en runda .. får hoppas på det bästa!

Puss från mig.

TRIXIE HELT UTSLAGEN


MIN STACKARS TRIXIE


VETRINÄR BESÖKET AVKLARAT

Nu var besöket hos vetrinären avklarat, var så klart rävkvalster, inte konstigt att hon kliat sönder hela sig och att hon ser ut som hon gör på sin mage .. fyfan för det skitet.

Efter besöket så blev det inom apoteket för att hämta ut all medicin till henne, slutade på 450 för alla sorterna, bara att betala och se glad ut och vetrinärbesöket gick på 700, lite fattigare efter detta. Sånt man får ta när man har djur!

Tur att man är hemma så man kan ha lite extra koll på henne nu par dagar .. usch ja låt detta försvinna snabbt, dock vet man att det kan ta sin tid innan det kan försvinna ..

Innan man väl körde hem så blev det att tvätta bilen, för den såg ut som fan, usch ja det behövdes verkligen! Så nu är öven det gjort .. Väl hemma så blev det att få i trixie all sin medin och nu slöar jag lite, ska förbereda maten som vi ska äta sen när sambon slutar jobba och sen lite små fixa, annars ser denna dagen lugn ut .. Har Trixie att hålla koll på!

hörs senare ..

Puss från mig.


MIN SÖTA TRIXIE


NY VECKA

Godmorgon, måndag idag och man börjar med att gå upp tidigt för att ringa vetrinär till Trixie, jätte spännande sånt här, alltid ska det vara något, dock ska vi dit klockan halv tio så får vi hoppas på det bästa! Skönt att få en tid så snabbt när man väl ringer ..

Uppe vid 7 för att ringa sen har man slöat lite i sängen och gick upp för ett tag sen, mörkt och trist ute, men men ..

Efter man varit hos vetrinären så blir det nog inom jobb och hälsa på eftersom man inte varit där sen man blev sjukskriven, saknar ju mina älskade kollegor ju! :) får se hur dom har det och har haft det .. om man missat något! Annars idag får vi se vad som sker, dom har iaf lovat att det ska snöa, så det får man se om det kommer någon snö ..

nej nu blir det lite frukost sen göra sig i ordning för att fara iväg!

Puss från mig.

SÖNDAGEN DEN 8 JANUARI

Godmorgon, idag är man uppe lite tidigare redan lite innan nio, haft par långa sovmornar den sista tiden, eftersom man lagt sig sent ..

Uppe vid nio och tog en dusch och sen har man fått i sig frukost, och nu blir det att göra sig i ordning för sen blir det hem till pappa för lite släkt träff morfar och syster med familj kommer vid elva tiden .. sen får man även träffa lille Isaac!

Vad kvällen har att erbjuda det är bingolotto och denna gången hoppas jag verkligen på lite vinst, lite mera än två nya lottor som jag fick sist som jag vann .. vi får väl se vad det blir av det! :)

Ha en bra dag allihopa.

Puss från mig.

EN MÅNAD KVAR

Ja nu är det en månad kvar tills bebisen är beräknad .. kan inte fatta var tiden tagit vägen, men snart är den lille här iaf, spännande! :)

Idag har man varit iväg på en shopping runda med bror, väl hemma tog jag ett litet städröj .. och nu hade jag tänkt baka lussebullar, men inte fan hade man några ägg hemma som jag trodde att vi hade, så jävla typiskt och jag har ingen ork att åka iväg och handla det bara för att, så bakandet får vänta .. Får komma på något annat att göra och sysselsätta mig med!

Imorgon kommer morfar med släkt och hälsar på, så vi alla ska samlas hemma hos pappa imorgon vid 11 tiden då dom kommer, typ ett år sen nu morfar var här och hälsade på, så det ska bli skoj att träffa honom! :)

Puss från mig.

FREDAGEN DEN 6 JANUARI

Full rulle denna dagen, känns ändå skönt att vara igång .. Började morgonen med att få i sig frukost sen iväg och hämta morötter till hästarna, sen vidare för att storhandla mat, så nu är frys och kyl full igen .. Väl hemma så blev det att packa upp allt och sen vidare för att köpa kraftfoder till Hugo och sen blev det till svärföräldrarna för att lämna av allt och sen en fika därefter, tog även ett ryck och borsta av Hugo all lera, fast att jag vet att han kommer rulla sig i skiten lika fort, så jävla tradigt, kom nyligen hem och sambon är i duschen och jag ska påbörja maten, blir att göra egna hamburgare med bröd, ska bli gott ..

Vad som mera sker idag har jag inte en aning om, får väl se vad kvällen har att erbjuda? :)

Ha en bra kväll allihopa.

Puss från mig.


MIN GRAVIDITET

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 feb 2012
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

VECKA 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.


ONSDAGEN DEN 4 JANUARI

Jaha inatt har man fått dåligt med sömn, stormen har man hört till och från när man vaknat av det! Väl uppe så blev det frukost och sen iväg till stallet för att mysa lite extra med min gosse, som vanligt rullat sig i värsta leran, mög häst kan man mer eller mindre säga!

Nu hemma igen och har satt igång både diskmaskinen och tvättmaskinen, lika bra att få det undan ..

Ska vila på soffan ett slag nu snart sen får vi se vad denna kvällen har att bjuda på ..

Puss från mig.

SHOPPING



denna blev inköpt idag, riktigt fin! :)


KÄRLEK <3<3<3


TISDAGEN DEN 3 JANUARI

Då var det tisdag idag, har varit vaken nu på morgonen ett par gånger, men sambon sov så gott så kände vad  ska jag upp och göra när jag kan vila och sova ut, gäller att passa på innan den lillx kommer .. Så uppe vid elva idag. skönt kan jag ju säga!

Har fått i mig en rejäl frukost och sambon är iväg och ska besiktiga sin bil, fick tid halv två så snart är det hans tid, sen ska vi iväg och handla det sista till bebisen, bland annat bilbarnstol, sen får vi se om vi hittar mera.

Så idag får det bli en shoppingrunda för våran del. Ska ha hem lite i kylen också, är man ändå iväg så kan man lika bra fixa det också så är det gjort!

Tråkigt väder även idag, dom har lovat nytt oväder också, jag verkligen hatar detta skit vädret, riktigt kyligt idag när det blåser massa! :S hoppas snart på en förändring! hade varit kanon ..

Nej nu ska jag göra mig färdig innan sambon kommer hem!

Puss från mig.

JULEN NER PLOCKAD

Ja nu är man trött på allt som har med julen att göra, jag har inte haft någon julkänsla alls detta året och lär inte få det iheller, så nu har man plockat ner allt och storstädat, det har varit dagens sysselsättning antal timmar sen man vaknade imorse, tråkigt att göra det men nu är det gjort och allt är som vanligt igen!

Har nu slängt mig på soffan för en vilo paus, min rygg tar stryck av detta tyvärr, får ont i svanken och uppåt, riktigt jobbigt, nu man känner av att man är framtung att hålla på ett antal timmar och röja undan och städa .. men nu är det äntligen gjort och jävligt skönt är det!

Har plockat upp köttfärs från frysen, får se vad det blir till middag idag, jag har själv ingen aning om vad jag har tänkt att göra med det, får väl se när det väl är dags att tilllaga det vad man är sugen på då! :)

Annars idag har man inget mera planerat, tar kvällen som den dyker upp.

Puss från mig.

NYTT ÅR

Jaha då har vi ett nytt år, tiden går undan .. Så nu går vi in på 2012, ett spännande år framför sig! :) Jag hoppas på ett väldigt bra år!

Gårdagen blev toppen, god mat och härligt sällskap! Dock blev det väldigt sent, men sånt man får ta när det är nyårsfirande. Jävligt kallt när man stod ute och kolla raketerna, men man överlevde det också!

Kom inte ur sängen förän lite efter elva, så man har fått sova en del om man säger som så, skönt. Dock kom man inte i säng förän närmare fyra, så kan vara därför man sov länge ..

Nu ska jag äta lite frukost och sen får man se vad det blir av denna dagen! Regnig och jävlig iaf, ingen höjdare direkt ..

Puss från mig.


DAGENS OUTFIT


RSS 2.0