Zaga 8 månader

Idag blir vår älskade dotter hela åtta månader!
 
Den här månaden har det hänt massor i Zagas utveckling. Kryper för fullt gör hon, allt är intressant som kommer framför henne.
Hon har börjat ställa sig mot möbler och kan stå stadigt med en hand medan den andra handen letar efter något att fånga eller något hon vill sträcka sig efter.
När hon ramlar har hon börjat ramla på rumpan så att hon inte slår i bakhuvudet, vilket hon gjorde ofta när hon väl börja ställa sig upp själv. Men jag finns ändå alltid nära, för säkerhets skull. Från magläge kan hon sätta sig upp på egen hand, och tvärtom.
 
Sömnen är upp och ner. Men oftast så somnar hon vid 21.00 och sover oftast till 07. Ibland jävlas hon och vill upp vid 06, ibland ger hon mamma extra sömn genom att sova till 09.
På dagen sover hon en vila mellan 12 - 13 och sedan en på eftermiddagen mellan 15.30-16.30 ibland längre det är olika det också.

Zaga äter lika glatt som alltid, men tröttnar snabbare när det gäller gröt, gröten är inget i hennes smak. 
Hon har ingen favoriträtt utan tycker att allt är lika gott, om man bortser gröten.

Zaga har börjat göra ljud ifrån sig, hon kan använda olika läten.

Hon är lika glad som alltid, men även lite griniga perioder då hon börjar bli trött eller hungrig, nu har det även blivit lite roligare att sitta i bilbarnstol igen, vilket är skönt för mig!
Zaga är en underbar liten flicka som gärna delar med sig av sina leksaker till andra bebisar och blir inte sur när de petar lite väl hårt i ansiktet.
En tålig liten sak som har väldigt bråttom med att upptäcka världen och saker.
Hon är inte mammig längre och det är väldigt skönt för mig, dock vet jag att det kommer att komma i perioder.
Så länge mamma finns i närheten är hon hur modig som helst.
 
Finns säkert ännu mer hon kan nu men det är lite svårt att komma på så här när jag skriver. Men det är bara att följa bloggen så får ni veta alla Zagas underbara små framsteg!

 


Kommentarer
Postat av: alice

kan du inte skriva om förlossningen hur den var :)

2012-09-24 @ 18:39:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0