Flygande Jakob

Ja idag ska jag göra flygande Jakob till middag. Alltid lika gott och ganska lätt att göra. Så idag får det bli det.
Ska bli gott om inget annat!
 
 

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 1 kg kycklingfilé
  • 3 st bananer
  • 2 dl chilisås
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl jordnötter
  • Italiensk salladskrydda
  • Grillkrydda

Så här gör du!

  • Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Krydda kycklingen med lämpligt mycket salladskrydda. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform (det kommer att resa sig en aning så det grävs lite kanter på formen så att det inte rinner över).
  • Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
  • Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
  • Gratinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0